Haberler

Çiftçiye 200 Milyon YTL'lik Kuraklık Desteği

Eker 'Zarar Gören Üreticilere 200 Milyon YTL'lik Kuraklık Desteği, Tahminen 300 Milyon YTL'likte Borç Faiz Ertelenmesi Sübvansiyonu Olarak Destek Verilecektir' Dedi.

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, doğal afetlerde zarar gören çiftçilerden 31 Temmuz'a kadar başvuracak olanların bir yıl süreyle borçlarının erteleneceğini belirterek, "Zarar gören üreticilere 200 milyon YTL'lik kuraklık desteği, tahminen 300 milyon YTL'likte borç faiz ertelenmesi sübvansiyonu olarak destek verilecektir" dedi.

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, 1.5 milyon hektar alanın doğal afetlerde zarar gördüğünü belirtti. Zarar gören ve 31 Temmuz'a kadar müracaat eden çiftçilerin bir yıl süreyle borçlarının erteleneceğini belirten Bakan Eker, buğday, arpayla diğer ürünlerde destek verileceğini söyledi. İHA'ya açıklamalarda bulunan Bakan Eker, doğal afetlerde zarar gören 40 şehirden üreticilerin müracaatlarının alınmaya başlandığını ifade ederek, "Zarar gören üreticilere 200 milyon YTL'lik kuraklık desteği, tahminen 300

milyon YTL'lik borç faiz ertelenmesi sübvansiyonu olarak destek olunacak. Hasar tespit komisyonları çalışmalarını sürdürüyor. Hükümet hiçbir vatandaşını zor durumda bırakmaz. Doğal afetlerde zarar gören üreticiye de gerekli destek sunulacak. Bölgede herkesin birbirini sevgi ile kucaklaması gerekir. Hükümet olarak biz bunu yapıyoruz'' dedi.

"BİSMİL'DE DGD PRİMLERİNİN ÖDENMEMESİ BAKANLIKLA İLGİLİ DEĞİL"

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde destekleme primlerinin ödenmemesi sebebiyle çiftçilerin bazı tepkilerinin olduğunun hatırlatılması üzerine Bakan Eker, olayın kendi bakanlığı ile ilgisinin bulunmadığını söyledi. Bin 300 çiftçiyi kapsayan ve yaklaşık 33 milyon YTL'lik priminin 3 ay önce hesaba aktarıldığını belirten Bakan Mehdi Eker, "İki üretici birbirini yolsuzluk yapmakla suçlayarak, savcılığa suç duyurusunda bulunmuş. Hakim buna istinaden bankada bulunan ve bin 300 kişiyi kapsayan ödeme olan 33 milyon

YTL'ye tedbir koydurtmuş. Olay yargıya intikal ettiği için bizim müdahale etme şansımız yok. Bu sebeple ödemeler yapılamadı. Yoksa konu Bakanlıktan kaynaklanan bir sorun değil. Yargı süreci devam ediyor. Bu konuyu çarpıtmak isteyenler olabilir ancak çiftçilerimiz bu konunun bizim Bakanlığımız ile bir ilgisinin olmadığını bilmeleri gerekir" diye konuştu.

Türkiye-Suriye sınırında bulunan mayınlı alanların temizlenmesi işinin Valiliklerin emrine verildiğini ifade eden Bakan Eker, Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde başlayan çalışmalarda bir gümrük kapısı için alanın tamamen mayınlardan temizlendiğini söyledi.

Seçim gezilerinde vatandaşın işsizlik dışında kendilerine TEDAŞ'tan kaynaklanan sorunları ilettiğini dile getiren Bakan Eker, kaçak kullanımlar sebebiyle doğan sıkıntıların aşılması için de çalışma yaptıklarını kaydetti.

(FA-FA-OMR-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title