Haberler

CHP Tarhan'dan Kandıra Gıda Osb ile İlgili Soru Önergesi

Chp Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, 8 yılda sadece kamulaştırma için bugüne kadar yaklaşık 50 milyon TL harcandığı belirtilen ancak, açılan davalar sonucu durdurulan Kandıra Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Projesi ile ilgili Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın yanıtlaması istemiyle TBMM'ye sonu önergesi verdi.

Chp Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, 8 yılda sadece kamulaştırma için bugüne kadar yaklaşık 50 milyon TL harcandığı belirtilen ancak, açılan davalar sonucu durdurulan Kandıra Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Projesi ile ilgili Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın yanıtlaması istemiyle TBMM'ye sonu önergesi verdi.

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, medya ile de paylaştığı, kendisi gibi aynı zamanda Kocaeli Milletvekili olan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın yanıtlaması talebiyle hazırladığı soru önergesinde, 8 yıl önce başlanan ve açılan davalar sonucu iptal edilen proje için, daha titiz bir fizibilite çalışması yapılması gerektiğini söyledi. Önergesinde, Kocaeli'nin yoğun bir sanayi kenti olduğunu hatırlatan Tahsin Tarhan, şöyle dedi:

"Elbette organize sanayi bölgeleri olacaktır. İstihdam olanaklarından, bu organize sanayi bölgesinde yer almak için başvuran firmaların olduğundan söz ediliyor. Ancak yaşanan sorunlar nedeniyle bazı firmaların başvurularını çektiği de iddia ediliyor. Bir sanayici olarak organize sanayi bölgelerini çok önemsiyorum. Bu konuda çalışmalarım da var. Organize sanayi bölgelerinin karşı karşıya bırakıldığı sorunlar, bu sorunların çözümleri nasıl olmalı, tüm bunları TBMM gündemine getireceğim."

Tarhan, şu sorulara yanıt verilmesini istedi:

Söz konusu organize sanayi bölgesinin kurulacağı alan ile ilgili olarak nasıl bir fizibilite çalışması yapılmıştır? * Bu çalışma yapılırken alternatif olarak düşünülen alanlar değerlendirilmiş midir? Eğer böyle bir değerlendirme söz konusu ise alternatif olarak değerlendirilen alanlar nereleridir? * Bu organize sanayi bölgesinde kaç kişinin istihdamı planlanmıştır? Kaç firma bu organize sanayi bölgesinde faaliyet göstermek için başvuruda bulunmuştur? * Yer konusunda yaşanan bu sorunlar nedeni ile bazı firmaların başvurularını geri çektiği doğru mudur? * Söz konusu alanda hak sahibi olan hisse sahiplerinin ne kadarı ile anlaşılarak kamulaştırma işlemi gerçekleştirilmiştir? * Bu hisse sahiplerine kamulaştırma bedeli olarak verilen miktar ne kadardır? * Hisse sahiplerinin ne kadarına kamulaştırma ile ilgili dava açılmıştır? - İzmitkocaeli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Tahsin Tarhan Kandıra Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title