Haberler

CHP'li Umut Oran: CHP İl Başkanları Valilerin Tehdidi Altında

Sosyalist Enternasyonal Başkan Yardımcısı, eski CHP milletvekili Umut Oran, CHP il başkanlarının valiler ve emniyet müdürlerinin tehdidi altında olduğunu ileri sürerek, Yüksek Seçim Kurulu'nu göreve çağırdı.

Sosyalist Enternasyonal Başkan Yardımcısı, eski CHP milletvekili Umut Oran, CHP il başkanlarının valiler ve emniyet müdürlerinin tehdidi altında olduğunu ileri sürerek, Yüksek Seçim Kurulu'nu göreve çağırdı.

Seçim çalışmalarında bulunmak üzere Trabzon'a gelen Umut Oran, CHP İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenledi. Türkiye'yi karış karış gezdiğini ve bugüne kadar görmediği bir durumla karşılaştığını anlatan Oran, şunları söyledi:

"Benim il başkanlarım şu anda AKP'nin valileri tarafından, AKP'nin emniyeti tarafından, AKP'nin Ankara'daki askerleri tarafından tehdit altında. Bu tehdit bize vız gelir. Benim il başkanlarımı AKP tehdit edemez. Yüksek Seçim Kurulu'nu uyarıyorum. Şu anda il başkanlarım, il başkanlıklarım sürekli Cumhuriyet Savcıları'na ifade veriyor. Onlarla ilgili sürekli suç duyurusunda bulunuyorlar. Adalet herkese her zaman lazım. Bu ülkede adaleti sağlaması gereken kişiler adaleti farklı sağlarlarsa gün gelir onlar da karşılarında farklı bir adalet bulurlar. Türkiye'nin iktidar alternatifi partisinin il ve ilçe başkanlarından elinizi çekin. Saraydan alınan talimatlarla işlem yapmayın. 9 gün sonra seçim var. Hangi ile gitsem, il başkanım seçim kampanyası mı yürütecek, örgütünü mü sevk edecek? Ankara'dan, oradaki valilerden bu tür baskı ve zulümlerle, kanun dışı uygulamalarla karşı karşıyalar."

BÖYLE ADALET VE SİYASETE YAZIKLAR OLSUN

Şehit yakınlarına ve iktidarı eleştirenlere açılan davaların ve soruşturmaların da zulüm olduğunu vurgulayan Umut Oran sözlerini şöyle sürdürdü:

"Baskıcı ve zulmeden anlayış herkesin burasına geldi. Vatan uğruna insanlar ölüyor. Geride kalan aileleri acısını çekemeyecek mi? Duygularını özgürce ifade edemeyecek mi? İçinden mi konuşacak? Geçenlerde askerimize uyarı cezası verildi. Dün Siirtli şehidimizin kuzenine Cumhurbaşkanına hakaretten 16 yıl ceza istemiyle dava açıldı. Ölüsüne mi üzülsün, ülkeye mi üzülsün? Biz siyaseti insanlarımız ölmesin diye yapmıyor muyuz? Hem sen insanlarını yaşatamıyorsun, hem de onların evlatları, yakınları acılarını özgürce söyledikleri zaman, onlara karşı kendi yargını sopa olarak kullanıyorsun. Böyle bir adalete ve siyasete yazıklar olsun."

'GÜCÜNÜZ 14 YAŞINDAKİ ÇOCUĞA MI YETİYOR'

Kayseri'de Cumhurbaşkanına sosyal medyada hakaretten dolayı 14 yaşında bir çocuğun gözaltına alındığını da ifade eden Umut Oran, "Kardeşimiz evinden gece yarısı alınıyor, nezarete atılıyor, mahkemeye çıkarılıyor. Mahkeme de dava açılmasını istiyor. Türkiye'ye bakar mısınız? Akıllar mı tutuldu, vicdanlar mı kurudu? Anlamak mümkün değil. Cumhurbaşkanına hakaret veya iktidara dil uzatırsanız, hemen karşınıza iktidarın polisi, güvenlik güçleri, iktidarın valileri çıkıyor. Halbuki iktidarın esas yapması gereken vatandaşın can ve mal güvenliğini korumasıdır. 10 Ekim'de ne oldu? Ankara'nın göbeğinde, kalbinde bir katliam oldu. Hala daha kim suçlu, suçlular yakalandı mı, her şey muamma. Daha önceden bir sürü uyarı yapılmış. Ama önlem alınmamış. Güle oynaya geliyor, katliam yapıyorlar. Devlet hiçbir refleks göstermiyor. Sadece gülüyor, sırıtıyor. Sırıtarak refleks gösteriyor. Pişkin pişkin koltuklarında oturarak refleks gösteriyorlar. Güçleri 14 yaşında çocuğa yetiyor. Güçleri yüreği yanan Mehmetçik'in yakınlarına yetiyor. Eğer güçleri yetiyorsa IŞİD'ı bu şekilde palazlandırıp bu ülkenin başına bela etmeselerdi" dedi.

Umut Oran, iktidarın halkı bir bardak çay ile bir simide muhtaç ettiğini de vurgulayarak, "Asgari ücret bin 6 lira. 5 kişilik aile üç öğün bir simit bir bardak çayla karnını doyursa ayda bin 125 lira eder. Asgari ücretle vatandaşını bir bardak çaya, bir simide muhtaç ediyorsun. Erdoğan 22 yıl önce il başkanıyken, o zamanın hükümetine bu hesabı yaparak istifa çağrısı yapmıştı" ifadesini kullandı.

'KİMSEYE VERECEK EMANET OYUMUZ YOK'

1 Kasım'da CHP olarak amaçlarının tek başına iktidara gelmek olduğunu vurgulayan Oran, "Ödünç ve emanet oy bilmiyoruz, tanımıyoruz. Kimseye verecek bir tek emanet oyumuz yok. Koalisyonu asla düşünmüyoruz. AKP ile koalisyonu aklımızdan bile geçirmiyoruz" diyerek açıklamalarını noktaladı. - Trabzon

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yüksek Seçim Kurulu Umut Oran Trabzon Politika Güncel Haberler

title