Haberler

CHP'li Murat Bakan Ege Adaları'nı Sordu

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli'ye Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos'un uçağının tüm uyarılara rağmen Türk hava sahasına nasıl girdiğini, neden önlenemediğini sordu.

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli'ye Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos'un uçağının tüm uyarılara rağmen Türk hava sahasına nasıl girdiğini, neden önlenemediğini sordu.

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos'un, 18 Temmuz 2017 günü Aydın'a bağlı Bulamaç ve Eşek Adası'ndaki Yunan Askeri Üslerini, bir gün sonra ise İzmir'e bağlı Koyun Adası'ndaki Yunan Askeri Üssü'nü 'başkomutan' sıfatıyla ziyaret ettiğini belirtti. Türkiye'nin, adalardaki Yunan askerlerini denetleyen Pavlopulos'un uçuşu sırasında "Türk hava sahasında uçuyorsunuz, hava sahasında uçuyorsunuz, bölgeyi derhal terk edin" çağrısında bulunulduğunu ancak bu çağrıya uyulmadığını kaydederek "Pavlopulos ise Türkiye'nin bu uyarısıyla ilgili,  'Lozan ve Paris Antlaşmalarına göre Ege'de gri bölge yoktur. 1947 Paris Antlaşması ile 12 ada ve bu adalara bitişik adacıklar Yunanistan'a verilmiştir. Bu sınırlar Yunan ve Avrupa sınırlarıdır' açıklamasını yaptı" dedi.

YUNAN İŞGALİNDEKİ ADALAR

Konuyu TBMM gündemine taşıyan Milli Savunma Komisyonu Üyesi CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği yazılı soru önergesinde şu soruları sordu:

"Adalarımızla ilgili bu konu, aylardır zaman zaman basın aracılığıyla gündeme gelmektedir. Ancak Hükümet, Yunanistan askerinin bu adaları işgaliyle ilgili sessiz kalmaktadır. Vatan toprağı olan söz konusu adalardaki Yunanistan işgali ve askeri varlığına son verilmesi için ne gibi diplomatik ve askeri önlemler alınmıştır? Lozan Antlaşması'nın yıldönümünde Pavlopulos'u taşıyan uçak tüm uyarılara rağmen Türk hava sahasına nasıl girmiştir? Neden önleme yapılmamıştır? Egemenlik hakkımızın ihlali niteliğinde olan ve uluslararası hukuka göre bize ait olan adalarımızın işgal edilmesine karşı ne tür askeri ve diplomatik önlemler alınmış ve alınacaktır?"

- İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Murat Bakan Yunanistan İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title