Haberler

CHP'li Keskin'e Suç Örgütü Suçlaması

Chp Denizli Milletvekili Adnan Keskin, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu Cumhuriyet Savcısı Adem Meral tarafından yürütülen Gezi olayları ile ilgili soruşturmada, 'Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak' suçlamasının şüphelisi olarak gösterildiğini açıkladı.

Chp Denizli Milletvekili Adnan Keskin, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu Cumhuriyet Savcısı Adem Meral tarafından yürütülen Gezi olayları ile ilgili soruşturmada, 'Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak' suçlamasının şüphelisi olarak gösterildiğini açıkladı. Keskin, "Çıkar amaçlı suç örgütü kurmakla suçlanmam tam anlamıyla bir ahlak ve hukuk cinayetidir" dedi.

CHP eski Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Adnan Keskin, yazılı bir açıklama yaparak Gezi Olayları ile ilgili soruşturmada, 'Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak' suçlamasının şüphelisi olarak gösterildiğini belirtti. 50 yıldır siyaset yaptığını söyleyen Keskin, hiçbir zaman demokrasi dışı özlemlerin içinde yer almadığını, siyasi yaşantısının demokrasi ve hukuk mücadelesi vermekle geçtiğini dile getirdi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu Cumhuriyet Savcısı Adem Meral tarafından yürütülen Gezi Olayları ile ilgili soruşturmada şüpheli olarak gösterildiğini söyleyen Keskin şöyle devam etti:

"Çıkar amaçlı suç örgütü kurmakla suçlanmam tam anlamıyla bir ahlak ve hukuk cinayetidir. Ergenekon ve Balyoz davalarında sanal kanıtlar ve gizli tanıklarla iddianame hazırlayıp insanların cezaevlerinde çürümesine neden olan zihniyetin küçük beyinli uzantılarının, uzaktan yakından ilgim olmayan olaylarla beni özdeş göstermeleri düzenin tepe noktalarındaki zavallı cücelerle dirsek teması halinde olduklarını bir kez daha ortaya çıkarmıştır. Ben Türkiye'de demokratik başkaldırışın simgesi haline gelen Gezi Olayları'nı fikren destekledim. Ancak herhangi bir eylemin içinde olmadım. Hırsızlık ve yolsuzluk soruşturmaları karşısında suskun kalanların belli lobilerin iddialarını dikkate alarak fezleke hazırlamaları hem düşündürücü hem de hukuk adına vahim bir durumdur. Bu girişim, siyaset mazisinde en ufak lekesi bile olmayan bir siyasetçiyi itibarsızlaştırma çabasıdır. Beni tanıyanlar, hazırlanan bu fezleke karşısında şaşkınlık içerisindedir. Çünkü, Adnan Keskin adıyla çıkar amaçlı suç örgütü kurmak suçlaması, güneşi balçıkla sıvamak çabasından farksızdır. Yaşananlar, Türkiye'nin utanç yılları,demokrasi ve hukukun kara bir lekesi olarak tarih kitaplarında yerini yer alacaktır." - Denizli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Adnan Keskin Denizli Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title