Haberler

CHP'li Arık: Suriyelileri Görenler, Atanmayan Öğretmenleri Görmüyor

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, "Suriyeliler için vicdanı sızlayan, onlara iş ve vatandaşlık vermek isteyen, TOKİ'den ev vermeye kalkanlar, atanmayan öğretmenlerimiz için vicdanınız nerede?

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, "Suriyeliler için vicdanı sızlayan, onlara iş ve vatandaşlık vermek isteyen, TOKİ'den ev vermeye kalkanlar, atanmayan öğretmenlerimiz için vicdanınız nerede?" diye sordu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki (TBMM) konuşmasında, atanmayan Felsefe grubu öğretmenlerinin yazdığı mektubu okuyan Arık, dünyanın dört bir yanına yardım götürmekle övünen AK Parti'nin kendi yurttaşlarının feryadını duymazdan geldiğini ifade etti. Arık, "Atanmayan ve sayıları yüz binleri bulan öğretmenlerimiz içerisinde yer alan 30 bini aşkın Felsefe grubu öğretmenimizin gönderdiği mektupta bakınız ne diyor; 'Atanamadığımız ve özel sektörde de iş bulamadığımız için ilerleyen yaşlarımıza rağmen ailelerimizden ve arkadaş çevremizden maddi destek almak durumunda kalmaktayız. Bu durum, birer yetişkin olarak hem onurumuzu hem de psikolojimizi ciddi şekilde olumsuz etkilemektedir. Ekonomik bağımsızlığımızı kazanamadığımız için yükseköğretimden kalma borçlarımızı ödeyemiyor, aile kuramıyor, günlük ihtiyaçlarımızı karşılayamıyor ve geleceğe dair uzun vadeli planlar kuramıyoruz' Evet, atanmayan öğretmenlerin feryadı böyle. Peki, Suriyeliler için vicdanı sızlayan, onlara iş ve vatandaşlık vermek isteyen, TOKİ'den ev vermeye kalkanlar, atanmayan öğretmenlerimiz için vicdanınız nerede ?" ifadelerini kullandı.

- Kayseri

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çetin Arık AK Parti Türkiye Kayseri Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title