Haberler

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bu ülkenin iki temel sorunu var, biri işsizlik, diğeri terör."

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bu ülkenin iki temel sorunu var, biri işsizlik, diğeri terör. İkisini de çözecek tek parti CHP'dir" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 34. Olağan İl Kongresi, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımıyla gerçekleşti. İzmit Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirilen kongrenin divan başkanlığını parti meclis (PM) üyesi İstanbul 1. Bölge milletvekili Osman Korutürk, divan katipliklerini ise eski il başkanlarından İbrahim Aydın ve Nadir Birok yaptı. 612 delegenin oy kullanma hakkına sahip olduğu kongrede 25 kişilik il yönetimi ve 22 kurultay delegesi belirlendi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, İzmir İl kongresinden sonra özel bir uçakla Kocaeli'ne gelerek katıldığı kongrede, mevcut il başkanı Yalçın Kuşkan ile Servet Alparslan yarıştı. Parti tüzüğünün 48. maddesine göre kongrenin blok listeyle yapılması için divan başkanı tarafından önerge oylamaya sunuldu. Oylama sonucunda kongrenin blok listeyle yapılması oy birliğiyle kabul edildi.

Kongreye, Örgütlemelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, CHP Milletvekilleri Hurşit Güneş, Mehmet Hilal Kaplan, Haydar Akar, PM Üyesi İstanbul 1. Bölge milletvekili Osman Kurutürk, CHP Hatay Milletvekili Mehmet Ali Eyüpoğlu, CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, CHP İstanbul Milletvekili Faik Tunay, CHP Iğdır Milletvekili Enser Öğüt, CHP eski milletvekilleri Hikmet Erenkaya, Sefa Sirmen, Halil Çalık, Bekir Yurdagül, Kazım Kurt, PM Üyesi Prof. Dr. Sacit Yıldız, PM Üyesi Ömer Kurtaş, Tahsin Tarhan, CHP ilçe başkanları, BDP İl Başkanı Mehmet Alçınkaya ve birçok siyasi partilerin ilçe başkanları, katıldı.

Kemal Kılıçdaroğlu, salona tezatühatlar eşliğinde girdi. Partililerin büyük ilgi gösterdiği Kılıçdaroğlu, konuşmasına tüm Kocaelilileri selamlayarak başladı. Kocaeli'ne yakışmayacak şekilde kan kaybettiklerini vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Eğer başarırsak Kocaeli'nin tarihini değiştireceğiz" dedi.

"Şöyle bir algı var: 'Chp icraat yapmıyor' eğer bunu kim söylerse CHP'ye haksızlık yapıyor" diyen Kılıçdaroğlu, "Türkiye'de AKP'ye karşı mücadele eden tek parti var; o da CHP'dir. Bir üniversite hocası 'Dilovası'nda hava kirliliği var' diye rapor yazdı; başına gelmedığı kalmadı. Daha temiz Körfez için mücadele veren CHP, yan gelip yatıp çevreyi katleden AKP. 'CHP muhalefet yapmıyor' deniyor.

Hayır CHP aslanlar gibi muhalefet yapıyor" şeklinde konuştu.

İzmir'de 7 yıldır her çocuğa süt verildiğini belirten Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"İzmir'de bir kişi bile hastalanmadı. Beceriksiz hükümet süt dağıtmayı bile beceremedi. Hükümeti nasıl yönetecekler? Aziz Kocaoğlu size eğitim versin. Bilmemek ayıp değil, öğrenmemek ayıp."

"AKP'YE KARŞI MÜCADELE EDECEK TEK PARTİ CHP"

Konuşmasının devamında da AK Parti'ye yüklenen Kılıçdaroğlu, "Baskıcı bir yönetimle karşı karşıyayız. Medya özgürlüğü elinden alınmıştır. İşadamları konuşamıyor, vatandaş korkuyor. AKP'ye karşı mücadele edecek tek parti CHP.

AKP'den önceki sendikal liderlere sesleniyorum. İstanbul'da THK'yılar hak aramak için yola çıktılar izin verilmedi. Siz hiç Türk-İş'in sesini duydunuz mu? İşçilerin hakları ellerinden alınırken bunların gıkı çıkmıyor. Gitsinler AKP'ye üye olsunlar. Bir yasa çıkardılar hava iş kolunda grev yapmak yasaktır. Dünyanın hiçbir demokrasisinde yok"diye konuştu.

Partililere seslenen Genel Başkan Kılıçdaroğlu, "9 yılda AKP'nin bu ülkede harcadığı paraların miktarı 1 trilyon 397 milyar dolar. Bu ülkede son 9 yılda bu para harcandı; sizin hangi sorununuz çözüldü?

Büyük kalkınmaların sonunda işsiz sayısı 2 milyon 464'den, 2 milyon 615 bine çıktı. İşsiz sayısı azalmadı. Bu ülkede en temel hangi iki sorun var derseniz; biri işsizlik diğeri terör. İkisini de çözecek tek parti CHP'dir" ifadelerini kullandı.

Konuşmasının ardından iki il başkan adayını yanına çağıran Kılıçdaroğlu, "Kim kazanıra kazansın, o benim de başkanımdır" dedi. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Kemal Kılıçdaroğlu İstanbul Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title