Haberler

    Cdu, Merkel'den Sonra Sağa mı Kayacak?

    PARTİNİN koyu sağ muhafazakar kanadının temsilcileri Friedrich Merz ile Jens Spahn ellerini çabuk tutarak, ilk açıklamalarını yaptı.

    PARTİNİN koyu sağ muhafazakar kanadının temsilcileri Friedrich Merz ile Jens Spahn ellerini çabuk tutarak, ilk açıklamalarını yaptı. CDU Genel Sekreteri Annegret Kramp Karrenbauer ise gelecek hafta konuşacağını açıkladı. Adaylar arasında seçilme şansı yüksek görülen Friedrich Merz, CDU'nun yeniden eski muhafazakar değerlerine dönmesini istiyor. Merz, "Ulusal kimlik ve geleneksel değerler önemli. Yeni bir yöne ihtiyacımız var" diyerek bu mesajı verdi.

    Jens Spahn ise, "CDU bizim demokrasimizin kalbi. Biz bu kalbin güç kaybetmesine izin verdik" sözleriyle Merkel'in mülteci politikasını ana neden olarak gösterdi. Spahn bu sözleriyle, CDU'nun aşırı sağcı AfD'ye kaptırdığı oyları geri kazanmak için partiyi sağa çekeceği mesajını da vermiş oldu.

    LASCHET UYARDI

    Parti içindeki koyu muhafazakar kanat partiyi Merkel'den sonra tekrar sağa çekmeyi hedefliyor. Bu kanat Jens Spahn'ı destekliyor. Friedrich Merz ise Jens Spahn'a göre Merkel'le arasındaki farkın çok büyük olmadığını göstermeye ve daha ılımlı bir portre sergilemeye çalışıyor.

    CDU'nun en büyük teşkilatı Kuzey Ren Vestfalya Teşkilat Başkanı ve Eyalet Başbakanı Armin Laschet, partisini yeni seçilecek yönetimle siyasi yön değişikliğine ve ortadan sağa kayma tehlikesine karşı uyardı. Laschet, "Ben böyle bir eksen kaymasının tehlikeli olduğuna inanıyorum" dedi ve partisinin ortayı terk etmesine karşı mücadele edeceğini açıkladı.

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    Angela Merkel Güncel Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title