Haberler

Çavuşoğlu'nun Denktaş'ın Anıt Mezarını Ziyaretinde Türkiye'den Gelen Turist Sürprizi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun uçaktan inmesi- KKTC Dışişleri Bakanı Emine Çolak tarafından karşılanması- Mevlüt Çavuşoğlu'nun Dr. Fazıl Küçük'ün kabrini ziyaret etmesi- Türk turistlerla fotoğraf çekimi- Çavuşoğlu'nun Rauf Denktaş'ın mezarını ziyaret etmesi Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu KKTC'de- Çavuşoğlu, Rauf Denktaş ve Fazıl Küçük'ün anıt mezarlarını ziyaret etti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) Rauf Denktaş ve Fazıl Küçük'ün anıt mezarlarını ziyaret etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun uçaktan inmesi- KKTC Dışişleri Bakanı Emine Çolak tarafından karşılanması- Mevlüt Çavuşoğlu'nun Dr. Fazıl Küçük'ün kabrini ziyaret etmesi- Türk turistlerla fotoğraf çekimi- Çavuşoğlu'nun Rauf Denktaş'ın mezarını ziyaret etmesi Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu KKTC'de- Çavuşoğlu, Rauf Denktaş ve Fazıl Küçük'ün anıt mezarlarını ziyaret etti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) Rauf Denktaş ve Fazıl Küçük'ün anıt mezarlarını ziyaret etti. İlk resmi ziyaretini KKTC'ye düzenleyen Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Kıbrıs Türk halkının özgürlük mücadelesi lideri Dr. Fazıl Küçük'ün kabrine çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulundu. İstiklal Marşı'nın okunup Türkiye ve KKTC bayraklarının göndere çekilmesinden sonra Çavuşoğlu, anıt özel defterini imzaladı. Çavuşoğlu, deftere şunları yazdı: "Aziz lider Dr. Fazıl Küçük, Kıbrıs Türk toplumunun varlığı ve özgürlüğü uğruna verdiği mücadelesinde sergilediğiniz dirayetli önderliğinizi bir kez daha minnetle yad ediyoruz. Bu vesile ile Türkiye'nin Kıbrıs Türk halkının haklı davasında her zaman yanında olmaya devam edeceğini bir kez daha yineliyor, aziz hatıranız önünde saygı ve şükranla eğiliyorum. Ruhunuz şad olsun."Bakan Çavuşoğlu, daha sonra KKTC'nin Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın kabrine geçti. Denktaş'ın anıt mezarını ziyareti öncesi Türkiye'den KKTC'ye ziyaret için gelen vatandaşlar Çavuşoğlu'na sevgi gösterisinde bulundu. Bakan Çavuşoşlu da burada vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirdi. Anıt mezara çelenk sunan Çavuşoğlu, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı eşliğinde Türkiye ve KKTC bayraklarının göndere çekilmesinin ardından anıt özel defterini imzalayarak şunları yazdı: "Kıbrıs Türk halkının huzur ve güven ortamında yaşayan bir halk olmak için verdiği varoluş mücadelesi sonucunda, sizin öncülüğünüzde kurulan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde, Türkiye Cumhuriyeti'nin 64'üncü Hükümetinin Dışişleri Bakanı olarak bulunmaktan şeref duyuyorum.Anavatan Türkiye'nin, milli mücadele ruhunun açtığı yolda bugün de aynı azimle ilerleyen, Kıbrıslı Türk kardeşlerimizin yanında olacağını ve tarihi yükümlülüklerini her koşul altında yerine getireceğini bir kez daha teyit ediyor, manevi huzurunuzda saygıyla eğilirim."Bakan Çavuşoğlu KKTC ziyaretleri kapsamında Dışişleri Bakanı Emine Çolak, Başbakan Ömer Kalyoncu ve Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile görüşecek. Ardından Bakan Çavuşoğlu, Akıncı ile ortak basın toplantısı düzenleyecek.

Kaynak: AA / Güncel

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Mevlüt Çavuşoğlu Rauf Denktaş Fazıl Küçük Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İYİ PARTİ'NİN YENİ GENEL BAŞKANI KİM OLDU? Meral Akşener'in yerine kim geçti? Eski Fenerbahçe yıldızı Papiss Cisse kaç TL'ye futbol oynuyor? Beşiktaş neden kırmızı kart yedi? #9917 Beşiktaş sahada neden 10 kişi? Fenerbahçeli İsmail Yüksek neden oyuna devam edemedi? İsmail Yüksek'e ne oldu? İYİ Parti Genel Başkan seçimi üçüncü tura mı kaldı? İYİ Parti'de seçim ne oldu, sonuç ne? GÜNAY KODAZ KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Günay Kodaz nereli, kaç yaşında? MEHMET TOLGA AKALIN KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Mehmet Tolga Akalın nereli, kaç yaşında? MÜSAVAT DERVİŞOĞLU KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Müsavat Dervişoğlu nereli, kaç yaşında?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title