Haberler

Çarşamba'da Uyuşturucu Semineri

Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Güven Karaman, "Gençler daha çok merak ve özenme sebebiyle uyuşturucu kullanmaya başlıyorlar" dedi.

Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Güven Karaman, "Gençler daha çok merak ve özenme sebebiyle uyuşturucu kullanmaya başlıyorlar" dedi.

Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü ile Çarşamba İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen seminerde uyuşturucu madde bağımlılığı anlatıldı.

Çarşamba Cemil Şensoy Kültür Merkezi'nde düzenlenen seminerde, bağımlılık yapıcı maddeler ve bağımlılıkla mücadele kapsamında madde kullanımı, maddeye olan talebin azaltılması, bağımlı birey çevresinin eğitimi, bilinçlendirilmesi ve etkin bir mücadelenin yapılması amacıyla emniyet müdürlüğümüz kom şube müdürlüğümüz tarafından farkındalığı arttırıcı eğitim seminerleri ile uyuşturucu madde kullanımını önleme ve tedavi yöntemleri konusunda bilgiler verildi.

Çarşamba İlçe Emniyet Müdürü Feyzullah İlker Serdar, açıklamalarda bulundu. Serdar açıklamasında, uyuşturucu ve benzeri maddelerin gençlerde son zamanlarda yaygınlaştığını, bu konuda gerekli tedbirleri aldıklarını belirtti. Serdar konuşmasında, "Çarşamba ilçemizde gerek daha önce yapılan operasyonlar, gerekse devam eden operasyonlar ile duyarlı vatandaşlarımızın yapmış oldukları ihbarlar sonucu madde bağımlılığının önlenmesi amacıyla gerekli tedbirleri almaktayız" diye konuştu.

Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Güven Karaman, madde bağımlılığı karşı en etkili tedbirin, madde ile buluşmanın önlenmesi olduğunu belirtti. Karaman, "Gençler daha çok merak ve özenme sebebiyle uyuşturucu kullanmaya başlamaktadırlar. Narkotik Suçlar Büro Amirliği olarak riskli bölgelerde bulunan okul önlerinde sokak timleri oluşturularak okul giriş çıkış saatlerinde burada bulunan ve okul ile alakası olmayan kişiler hakkında çalışmalar yapılmaktadır. Ayrıca narkotik polisinin önleyici görevleri çerçevesinde risk grubuna dahil şahısların yani gençlerin yoğun olarak bulundukları yerlerde (okul önleri, bar, disko, kafeterya vs.) uyuşturucu madde kullanımını engellemek ve sokak satıcıları ile daha etkin mücadele etmek için narkotik sokak timleri oluşturulmuştur. Bu sokak timleri, okul yöneticileriyle iş birliği içerisinde, öğrencilerin yakın temas içerisinde bulundukları okul çevresinde ve öğrencileri uyuşturucu kullanımına teşvik etmek arzusundaki uyuşturucu tacirlerinin faaliyetlerini sürdürdüğü değerlendirilen kafeterya türü yerlerde ve seyyar satıcılar üzerinde çalışmalar yapmaktadırlar. Önleme faaliyetlerini öğrencilerin maddeyi tanımalarını önlemek üzere gizlilik içerisinde sürdürmektedirler. Özellikle bu tür yerlere yapılan denetim ve aramalarla gençlerin kötü niyetli kişilerin eline düşmesi engellenmeye çalışılmaktadır" İfadelerini kullandı.

Seminere Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Çarşamba İlçe Jandarma Bölük Komutanı Ramazan Ünal, Çarşamba İlçe Müftüsü Sıtkı Kaya, Çarşamba Milli Eğitim Müdürü Telat Aktaş, Çarşamba Ziraat Odası Başkanı İsmail Güngör, İlçe Gençlik Hizmetleri Spor Müdürü İlkay Aydın, okul müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşları ve birçok davetli katıldı. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Karaman Samsun Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title