Haberler

Çalık Holding: "CHP'nin İddiaları Tamamen Gerçekdışı"

Çalık Holding, CHP'nin Başbakan Erdoğan'a Yönelttiği ve Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık'ın Eylül Ayı İçinde Türkmenistan'da Gözaltına Alınıp Pasaportuna El Konulup Konulmadığına İlişkin Soru ile Gündeme Gelen İddiaların "Tamamen Gerçek Dışı" Olduğunu Savundu.

Çalık Holding, CHP'nin Başbakan Erdoğan'a yönelttiği ve Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık'ın Eylül ayı içinde Türkmenistan'da gözaltına alınıp pasaportuna el konulup konulmadığına ilişkin soru ile gündeme gelen iddiaların "tamamen gerçek dışı" olduğunu savundu.

Çalık Holding'ten yapılan yazılı açıklamada, "Bilinmelidir ki, siyasetin doğasında var olan rekabet, hiçbir siyasi partiye, yüce meclis çatısı altında bulunmanın verdiği hakkı suiistimal ederek ülkenin önde gelen gruplarından birisini gerçek dışı iddia ve beyanlarla yıpratmaya çalışma hakkını vermez. Bu tarz bir siyaset anlayışının, sorumlu siyaset anlayışı ile bağdaşmayacağına inanıyoruz" denildi.

Çalık Holding Kurumsal İletişim Direktörü Murat Erker imzası ile yayınlanan açıklamada, geçtiğimiz günlerde CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Özyürek'in Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na verdiği soru önergesinde, Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık'ın Eylül ayı içinde Türkmenistan'da gözaltına alınıp pasaportuna el konulmasına ilişkin iddiaların gündeme getirildiği hatırlatıldı.

Çalık Holding'in tamamen gerçek dışı iddialarla ve siyasi partiler arasındaki polemiklerin konusu haline getirilmeye çalışılmasının son derece üzüntü verici olduğuna değinilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

"Bilinmelidir ki, siyasetin doğasında var olan rekabet, hiçbir siyasi partiye, yüce meclis çatısı altında bulunmanın verdiği hakkı suiistimal ederek ülkenin önde gelen gruplarından birisini gerçek dışı iddia ve beyanlarla yıpratmaya çalışma hakkını vermez. Bu tarz bir siyaset anlayışının, sorumlu siyaset anlayışı ile bağdaşmayacağına inanıyoruz. Önerge sahibi siyasi parti ve temsilcilerini, bir siyasi parti olmanın gerektirdiği asgari özeni göstermeye ve sorumlu davranmaya davet ediyoruz."

Açıklamada ayrıca, medya kuruluşları da bir kurumun itibarına zarar verebilecek nitelikte, temelsiz ve gerçek dışı iddiaları haberlerine yansıtma konusuna, değerlendirme kriterlerini gözden geçirmeye ve daha hassas davranmaya çağırılırken, "Ulusal ve uluslararası ölçekte gerçekleştirdiği projelerle ülkemizin yalnızca ekonomik ve sosyal kalkınmasına değil uluslararası itibarına da katkı sağlama gayretindeki grubumuza yönelik bu gerçek dışı iddiaların değerlendirmesini yüce kamuoyunun takdirine bırakıyoruz" denildi. (ANKA)

(AD/NB/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Merkez Bankası faizi yüzde 50'de sabit bıraktı

Merkez Bankası faizi yüzde 50'de sabit bıraktı

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Samimi başlayan görüşme gergin bitti! Özel'den 'Köpekleri uyutalım demenin tutarlı bir tarafı yok' çıkışı

Samimi başlayan görüşme gergin bitti! Özel'den "Köpekleri uyutalım demenin tutarlı bir tarafı yok" çıkışı

Kaçak çalıştıkları tespit edildi! Çay toplayan Senegalli işçiler sınır dışı edilecek

Kaçak çalıştıkları tespit edildi! Çay toplayan Senegalli işçiler sınır dışı edilecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title