Haberler

Çadır-Lunga'da Sel Mağdurları Yeni Evlerine Tika Desteği ile Kavuştu

Moldova Cumhuriyeti Gökoğuz Yeri Çadır Lunga Kasabası’nda sel baskını sonucu evlerini kaybeden aileler, Başbakan Binali Yıldırım’ın talimatları doğrultusunda inşaatı TİKA desteği ile tamamlanan yeni dairelerine kavuştu.

Moldova Cumhuriyeti Gökoğuz Yeri Çadır Lunga Kasabası'nda sel baskını sonucu evlerini kaybeden aileler, Başbakan Binali Yıldırım'ın talimatları doğrultusunda inşaatı TİKA desteği ile tamamlanan yeni dairelerine kavuştu.

Gökoğuz Yeri Çadır Lunga Kasabası'nda 13 Haziran 2016 tarihindeki yoğun yağışlar sonucu oluşan sel baskınında evleri yıkılan 15 aileye, TİKA tarafından yapılan evlerin anahtarları törenle teslim edildi. Törene Gökoğuz Yeri Başkanı İrina Vlah, T.C. Kişinev Büyükelçisi Hulusi Kılıç, TİKA Kişinev Koordinatörü Canan Alpaslan, Çadır Lunga Belediye Başkanı Anatoli Topal ile çok sayıda üst düzey temsilci katıldı.

Törende söz alan Gökoğuz Yeri Başkanı İrina Vlah, sel felaketi sonrasında Türkiye ziyareti kapsamında Başbakan Binali Yıldırım ile görüşmelerinde gündeme gelen konut desteğinin çok kısa bir sürede gerçekleştiğini görmekten duyduğu heyecanı ve memnuniyeti dile getirdi. Başkan Vlah, Çadır Lunga sakinlerinin mağduriyetlerinin giderilmesinde gösterilen hassasiyet, samimiyet ve titizlikten ötürü Türkiye Başbakanına ve TİKA'ya en derin teşekkürlerini ifade etti.

Çadır Lunga Belediye Başkanı Anatoli Topal ise TİKA'ya teşekkürlerini sunarak, Türkiye'nin, Gökoğuzların zor zamanlarında daima yanlarında olduğunu ve Türk halkının Gökoğuz halkının gerçek dostu olduğunu vurguladı. Çadır Lunga kasabasında sel baskınlarından doğan mağduriyetlerin uzun vadede önüne geçilmesi amacıyla taşkına sebep olan Stratan Nehri'nin ıslahına ilişkin TİKA desteğiyle başlatılan çalışmaların ilerleyen dönemlerde tamamlanması planlanıyor. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Binali Yıldırım Kişinev Türkiye Moldova Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title