Haberler

Büyükçekmecelilere Türk Sanat Musikisi Resitali

Mimarsinan Musiki Derneği’nin Nazende Korosu, Büyükçekmece Belediyesi’nin katkılarıyla bir konser verdi.

Mimarsinan Musiki Derneği'nin Nazende Korosu, Büyükçekmece Belediyesi'nin katkılarıyla bir konser verdi. Konser, Türk sanat musikisi sevenlere doyumsuz anlar yaşattı.

Büyükçekmece Belediyesi'nin katkılarıyla Mimarsinan Musiki Derneği'nin Nazende Korosu bir konser verdi. Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirdiği konserde salonu dolduran Türk sanat musikisi sevenlere doyumsuz anlar yaşattı. İki bölümden oluşan konserin şefliğini Serkan Ün'ün yaptı. Konserde 'Fikrimin ince gülü', 'Hicranı açmıştır sinede yara' ve Büyükçekmece'nin çınarı İbrahim Özoral'in besteleyip seslendirdiği 'Her şey Bitmiştir deme', gibi unutulmaz eserler seslendirildi. 50 korist ve 8 sazendenin yer aldığı konsere keman ve ud dinletisi güzel hava kattı. Yaklaşık 3 saat süren Konser sonunda Mimarsinan Musiki Derneği solistleri ve sazendeler seyirciler tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı.

"TÜRK MİLLETİNİN SANAT SEVGİSİ ESKİLERE DAYANIR"

Yurt dışında olduğu için konsere katılamayan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'ü temsilen Belediye Başkan Vekili Ahmet Şahin katıldı. Konser sununda bir konuşma gerçekleştiren Şahin, " Öncelikle sizlere Sayın Başkanım Dr. Hasan Akgün'ün selamlarını iletiyorum. Bize bu akşam güzel bir müzik ziyafeti yaşatan Mimarsinan Musiki Derneği'nin Nazende Korosuna, değerli Şefimiz Serkan Ün'e ve salonu dolduran tüm sanatseverlere teşekkür ediyorum" dedi. Şahin, Türk milletinin sanat sevgisinin çok eskilere dayandığını belirterek, Büyükçekmece Kaymakamı İbrahim Yurdakul'a sanata verdiği destekten dolayı Büyükçekmece halkı adına teşekkür etti.

Büyükçekmece Kaymakamı İbrahim Yurdakul ise, "Bu güzel akşamda siz sanatseverlerle birlikte olduğum için son derece mutluyum. Bizler sanatsal değerin en doğru şekilde icra edilmesi ve bizden sonraki kuşaklara da en doğru şekilde aktarılması için elimizden geleni yapmalıyız" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Büyükçekmece Şahin Türk Akm Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title