Haberler

Büyükçekmece Belediyesi 3'üncü Kez "Avrupa 12 Yıldız Şehir" Ünvanı Aldı

Büyükçekmece Belediyesi, Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi'nce 3'üncü kez "Avrupa 12 Yıldız Şehir" ünvanına layık görüldü.

Büyükçekmece Belediyesi, Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi'nce 3'üncü kez "Avrupa 12 Yıldız Şehir" ünvanına layık görüldü. Paris'teki ödül töreninde Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "Avrupa 12 Yıldız Şehir" unvan sertifikasını Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Başkanı Jean Claude Frecon'un adına Başkan Yardımcısı Gaye Doğanoğlu'nun elinden aldı.

24 ülkeden toplam 74 kurum ve kuruluşun katıldığı toplantıda, Büyükçekmece Belediyesi'nin 15 dakikalık, toplumun her kesimine ve engellilere yönelik olarak hazırlanan projeleri kapsayan sunum büyük ilgi gördü. Törenden sonra bir açıklama yapan Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, 3 kez üst üste "Avrupa 12 Yıldız Şehir" unvanına layık görülmenin önemli bir başarı olduğunu  belirterek, şunları söyledi:

"Avrupa 12 Yıldız Şehir" unvanını alan Türkiye'deki tek belediye olarak yurtiçinde ve yurtdışında yerel demokrasi adına gerçekleştirdiğimiz projelerle adımızdan söz ettiriyoruz. Ulusal ve uluslararası kültürel, sosyal etkinlikler ile yıllardır koruduğumuz şehir düzeni ve şehir estetiğini bir arada sunmayı sürdürmekteyiz. Bu anlayışla ortaya koyduğumuz projeler Avrupa Konseyi'nde de dikkat çekmektedir. 2012 yılından bu yana 3 kez üst üste aynı unvana layık görülmemiz de bunun en somut kanıtıdır" ifadesini kullandı. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Büyükçekmece Hasan Akgün Paris Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title