Haberler

Bülent Arınç, Avrupalı Türklere Seslendi: "Sizin Oylarınız Altın Kıymetindedir"

Hakan AYTAŞ- KÖLN/DHA - Almanya'da bulunan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Türk vatandaşlarına, "Sizin oylarınız altın kıymetindedir" diye seslenerek 7 Haziran seçimlerinde sandığa gitmelerini istedi.

Hakan AYTAŞ- KÖLN/DHA - Almanya'da bulunan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Türk vatandaşlarına, "Sizin oylarınız altın kıymetindedir" diye seslenerek 7 Haziran seçimlerinde sandığa gitmelerini istedi.

Türkiye'de 7 Haziran'da yapılacak milletvekilliği genel seçimleri yaklaştıkça politikacıların Almanya'ya ziyaretleri sıklaşıyor. İki gündür Köln ve çevresinde seçim çalışmaları yürüten Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Mülheim semtinde Avrupalı Türk Demokratlar Birliği UETD'nin Köln şubesinin açılışını yaptı. Bülent Arınç burada yaptığı konuşmada yurt dışında 3 milyon, Almanya'da ise 1,5 milyon Türk vatandaşı seçmen bulunduğunu ifade etti. Almanya'daki Türk vatandaşlarına sandığa gitme çağrısında bulunan Bülent Arınç, "Sizin oylarınız altın kıymetindedir" diye seslendi.

"HERKES SANDIK BAŞINA"

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç şunları söyledi: "İnanın buradan kullanılan oylar, eskiden sadece gümrük kapılarında kullanılıyordu, oradan gelen oylarla milletvekili çıkılabiliyor, oradan gelen oylarla yüzde 10'luk baraj aşılabiliyor. Bunların her seçim bölgesine yansıması farklı neticeler meydana getiriyor. Artık Türkiye'deki seçimlerin başarı veya başarısızlığının temelinde yurt dışında kullanılan oylar var. Sizin oyunuz altın kıymetinde. Dolaysıyla ben de Türkiye'yi düşünüyorum, Türkiye beni de ilgilendiriyor, Türkiye'deki istikrar, huzur, gelecekte ben de söz sahibi olmalıyım diye düşüneceğiz ve inşallah sandık başına mayıs ayında gitmeye başlayacağız. Uzun bir süre tanındı, bir mazeret yok. Biz oyumuzu kullanalım da neticeyi Allah bilir. Oy kullanmaya güle oynaya gidelim, gidemeyecek durumda olanları götürelim. Her vatandaş oyunu kullanmalı ve sorumluluk almalı. Tek başına, iş başına, herkes sandık başına."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bülent Arınç Almanya Köln Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title