Haberler

Bu liseden mezun olanlar 37 bin 500 TL maaşla işe başlıyor

Güncelleme:

Bünyesinde bulundurduğu 325 öğrenci ile Türkiye'nin en büyük denizcilik liselerinden biri olan Samsun Tekkeköy Nedime Serap Ulusoy Denizcilik Lisesi öğrencilerine ücretsiz barınma, yemek hizmeti ve denizcilik eğitimi sunuyor. Mezunların işsiz kalma oranının çok düşük olduğu okulda öğrenciler gemi motorları, teknolojik simülatörler, uzman öğretmen kadrosu ile eğitim görüyor. Gemi makine ve vardiya zabitliği dalında okuyan öğrenciler küçük motorlardan devasa gemi motorlarına kadar bütün gemi aksamının üzerinde birebir çalışarak deneyim kazanıyor. Lise gemi makineleri, gemi kaptanlığı, gemi inşası alanlarında eğitim vererek denizcilik mesleğine gençleri kazandırıyor.

Bu liseden mezun olanlar 37 bin 500 TL maaşla işe başlıyor

"2 BİN DOLARDAN BAŞLAYAN ÜCRETLERLE ÇOK RAHAT İŞ BULABİLİYORLAR"

Lise hakkında bilgi veren Okul Müdürü Ali Kazak, "Okulumuza, Türkiye'nin birçok ilinden geleceğin denizcileri olmak için öğrenciler geliyor. 325 öğrenci ile Türkiye'nin en büyük denizcilik liselerinden biriyiz. Uzak illerden gelen gençlerimize okulda ücretsiz barınma ve yemek hizmeti de sunuyoruz. Mezun olan öğrencilerimizin istihdamları, yükseköğretimleri tercih etmeseler dahi çok iyi durumdadır. Uzun yol yük ve yolcu taşımacılığı yapan gemilerde çok rahat iş imkanları bulunmaktalar. Mezuniyet sonrasında 6 ay kadar uzun yol stajları vardır. Gençlerimiz bu stajda 500 ile 1000 dolar arasında ücret alıyorlar. Staj sonrasında da 2 bin dolardan başlayan ücretlerle çok rahat iş imkanı bulabiliyorlar. Mezuniyet sonrasındaki bu süreçlerde de okul olarak gençlerimizin her zaman yanındayız" dedi.

Bu liseden mezun olanlar 37 bin 500 TL maaşla işe başlıyor

"ÖĞRENCİLERİN YÜZDE 80'İ BU LİSEYE BİLİNÇLİ GELİYOR"

Güverte öğretmeni Reyhan Mısırlıoğlu İleri, simülasyon eğitimleri hakkında bilgi vererek, "Derslerde gördüğümüz, kitap üzerinde okuduğumuz bilgileri burada uygulamalı olarak simule etmeye çalışıyoruz. Buradan mezun olduktan sonra özellikle ticari gemilerde vardiya zabitliği unvanına sahip oluyorlar ve buradan yükselmeye devam edebiliyorlar. Gemilerde bu şekilde çalışabiliyorlar. Öğrenciler yüzde 80 oranında bu liseye bilinçli şekilde geliyorlar. Mesleğe bir yerden tanıklık etmiş, bir yerden haberdar olmuş ya da merak etmiş, çevresinde birilerinden görmüş olabiliyorlar. Bu gibi durumlar öğrencilerin lisemizi tercih etmelerinde büyük rol oynayabiliyor" diye konuştu.

Bu liseden mezun olanlar 37 bin 500 TL maaşla işe başlıyor

ÖĞRENCİLERE ÜST DÜZEY EĞİTİM

Gemi yönetim öğretmeni Cemile Emirzeoğlu, "Atalarımızın sal kullanarak başlayan ve bugün artık üst düzey teknolojilerle donatılmış gemiler mevcuttur. Karadeniz'in incisi olan Samsun gemi ticareti ayağında şu an Karadeniz'de 1 numaralı şehirdir. Öğrencilerimizden mezun olup da gemiye çıkmak isteyen her öğrenci gemiye çıkmıştır. Ama bunu 2 yıllık veya 4 yıllık üniversite okuyarak da taçlandırmak isteyen öğrencilerimiz haliyle üniversitelerden stajlarına çıkmaktadırlar. Ama liseden çıkan öğrenciler de kesinlikle sektörde ve gemide çalışabiliyorlar. Hatta çalıştıkları şirketlerden teşekkür yazıları ile bizlere geliyorlar. Öğrencilerimize üst düzey eğitim verdiğimize inanıyoruz. Ben de aynı bölümü okudum" şeklinde konuştu.

Bu liseden mezun olanlar 37 bin 500 TL maaşla işe başlıyor

OKULUN TEK KIZ ÖĞRENCİSİ

Okulun tek kız öğrencisi olan 10. sınıf öğrencisi Asiye Çelik, "Ben bu sektörü daha önceden de takip ediyordum. Çok sevdiğim bir meslek. Kadın istihdamına çok önem veriyorum. Genelde kadınlar bu sektörü fazla seçmiyor fakat bence kadınlar da bu mesleği yapabilirler. Okuldaki tek kız öğrenciyim. Benim için birazcık zor oluyor ama her şey gayet yolunda, çok memnunum. Ben kruvaziyer gemisinde ya da büyük şirketlerde çalışmayı istiyorum. En büyük hayalim bu. Bu mesleği seçmemin sebebi hem gezmeyi çok seviyorum hem de kendi kültürümü diğer kültürlere aktarmak istiyorum" ifadelerini kullandı.

Bu liseden mezun olanlar 37 bin 500 TL maaşla işe başlıyor

"DENİZCİLİK BENİM İÇİN BİR TUTKU"

10. sınıf öğrencisi Mustafa Can Akkurt ise "Çocukluğumdan beri denizcilik benim için bir tutku oldu. Ailemden gelen denizcilik mesleği sayesinde burada gördüklerimi onlarla da paylaşabiliyorum. Denizcilik benim için bir avantajdı. Yeni ülkeler keşfetmek, yeni lisanlar öğrenmek, yeni yerler görmek, daha büyük gemilerde çalışmak, deneyim ve tecrübe kazanmak benim için her zaman bir tutku oldu. Okulda şu anda dümen tutmayı, seyir cihazlarını kullanmayı gibi şeyler öğreniyoruz. Aynı zamanda yabancı dilde önemli olduğun için, dil eğitimleri de alıyoruz. Burada simülatörlerimizde eğitimler görüyoruz. Harita üzerinde çalışmalar yapıyoruz. Bir gemide yapabileceğimiz şeylerin çoğunu burada öğreniyoruz. Bu liseden sonra ben 4 yıllık fakülteye gitmeyi düşünüyorum. Bu mesleğe devam etmek isteyenler için üniversitenin çok büyük avantajları var. Buradan mezun olduğumuzda bize buradan bazı belgeler veriyorlar. Bu belgelerle sektörde rahatlıkla iş bulabiliyoruz" açıklamasında bulundu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Denizcilik Samsun Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı?
500

Yorumlar (5)

soner taşkın:

Okulu oku git yurt dışına güzel kardeşim. Rahat ve huzurlu bi ömür geçir. üklede 50 binlara maaş alsan Da mutlu olamicaksın

54
42
yanıtYanıtla
Garip Şeyler:

Çok güzel bir meslek ise bu iş onlara öğreten öğretmen niye gidip bu mesleği yapmayıp gelip mebden aldığı maaşla idame ediyor :)))

65
17
yanıtYanıtla
Erdinç Memiç:

Yalan, öyle kimse kimseye bir anda o parayı vermiyor üniversiteyi kazanıp mühendis olacaksın uzun staj göreceksin o parayı ve çok daha fazlasını kazanmak uzun yıllar alıyor,tabi bide kurtlar sofrasında yer edineceksin

37
1
yanıtYanıtla
Gamer Amca Tv:

ögretmeni 10 bin ogrencisi 37 bin alacakmıs .... yerseniz..

16
7
yanıtYanıtla
Bayram Eşli:

Neden başvuru yapıyoruz Bi yardımcı olun haber verseniz

0
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title