Haberler

Brezilya ve İsviçre, Depremin Vurduğu Suriye İçin BM Güvenlik Konseyi'nden Toplantı Talep Etti

Güncelleme:

Suriye insani yardım dosyasının ortak imzacıları olan Güvenlik Konseyi üyeleri Brezilya ve İsviçre, Türkiye ve Suriye'yi vuran büyük depremlerin ardından yapılacak müdahaleyi görüşmek üzere bir konsey toplantısı talep etti.

Suriye insani yardım dosyasının ortak imzacıları olan Güvenlik Konseyi üyeleri Brezilya ve İsviçre, Türkiye ve Suriye'yi vuran büyük depremlerin ardından yapılacak müdahaleyi görüşmek üzere bir konsey toplantısı talep etti.

Brezilya'nın Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Ronaldo Costa Filho gazetecilere verdiği demeçte, "(BM) Genel Sekreteri'nin, İnsani İşler ve Acil Yardımdan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı (USG) (Koordinatör) Martin Griffiths'ten bu hafta sonu depremden etkilenen bölgelere seyahat etmesini isteme kararını takdirle karşılıyoruz. Griffiths'in değerlendirmesinin felaketin BM insani yardım operasyonları üzerindeki etkilerine ışık tutacağına inanıyoruz" dedi.

SES 1 (İngilizce): RONALDO COSTA FİLHO, Brezilya'nın BM Daimi Temsilcisi:

"Bu bağlamda, İsviçre ve Brezilya ortak imzacılar olarak mümkün olan en erken zamanda bölgeye yaptığı ziyaretle ilgili doğrudan Sayın Griffiths'ten bilgi alma fırsatı verecek bir toplantı düzenlenmesi çağrısında bulundu.

İnsani yardım çabalarına yardımcı olmak için ne yapılması gerektiğine dair karar, güvenilir bilgilere bağlı. ve bunun için USG Griffiths'in ziyareti çok önemli. Griffiths, mevcut durumun ne olduğu, yardımın ulaştırılmasındaki darboğazların nerede olduğu ve konsey üyelerinin bunu en iyi nasıl ele alabileceği konusunda bir değerlendirme yapacak. Bu yüzden ne yazık ki, bilgi aldıktan sonra bu konu üzerinde çalışmak zorundayız."

Filho, Güvenlik Konseyi'nin görüşmesi gereken ek ihtiyaçlar ve ek mekanizmaların, sahadaki somut durumun değerlendirilmesine bağlı olacağını, basında çıkanlara içgüdüsel bir tepki olamayacağını belirtti. "Durumun ne olduğunu ve doğru tepkilerin ne olacağını çok net bir şekilde bilmeliyiz. ve bunun için Griffiths'in ziyareti ve bilgisi çok önemli olacak."

İsviçre'nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Pascale Baeriswyl de, ülkesi ve Brezilya'nın "gerekirse konsey tarafından daha fazla eylemde bulunulması konusunda anlaşmayı kolaylaştırmaya hazır olduklarını" söyledi.

SES 2 (İngilizce): PASCALE BAERİSWYL, İsviçre'nin BM Daimi Temsilcisi:

"Yalnızca afetten etkilenen nüfusun insani ihtiyaçlarını karşılama zorunluluğu bize rehberlik edecek. Kurtarma çalışmaları devam ederken, ölen ve yaralanan insan sayısı ve bölgedeki aşırı derecede yüksek olan ihtiyaçlar artmaya devam ediyor. Tüm taraflara yardım çabalarına erişimi kolaylaştırmaları ve yardımın ihtiyacı olan herkese ulaşmasına izin vermeleri çağrısı yapıyoruz. Suriye genelinde hızlı, engelsiz ve sürdürülebilir erişim sağlanmalıdır. İhtiyaç sahibi insanlar, hat dışı, sınır ötesi de dahil olmak üzere tüm müdahale yöntemlerine ihtiyaç duyuluyor."

Xinhua Haber Ajansı muhabirleri BM Genel Merkezi'nden bildiriyor. (XHTV)

Kaynak: Xinhua / Güncel

Brezilya Türkiye İsviçre Suriye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title