Haberler

Bodrum'da Karadeniz Rüzgarı Esti

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde düzenlenen 1.Karadeniz Kadırga Yayla Şenliği, Ege'de Karadeniz havası estirdi.

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde düzenlenen 1. Karadeniz Kadırga Yayla Şenliği, Ege'de Karadeniz havası estirdi. Şenlikte Karadeniz türküleri söylendi, yöresel yemekler yendi, Hollanda ve Danimarkalı turistler de horon tepti. Şenlikte, renkli görüntüler ortaya çıktı.

Bodrum Karadenizliler TS Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından 600 metre rakımlı Pedasa Yaylası'nda bugün düzenlenen 1. Karadeniz Kadırga Yayla Şenliği, ilçede Karadeniz havası estirdi. Dernek Başkanı Avukat Atilla Kaan Komut, Genel Sekreter Yener Çelik, MHP İlçe Başkanı Asım Başaran'ın da yer aldığı şenliğe aralarında 300 yabancı turistin de bulunduğu yaklaşık 10 bin kişi katıldı.

Şenlik alanında kurulan çadırlarda, Karadeniz'in ünlü yemeklerinden kuymak (mıhlama), lahana çorbası, Laz böreği, Akçaabat köftesi, hamsi kuşu, kaygana, hamsi köfte ve ayran ikram edildi. Karadenizli sanatçılar Suat Uçar ve Zeynep Başkan'ın söylediği türkülerle, Karadenizliler horon tepti.

TURİSTLER DE HORONA KATILDI

Karadenizliler'in horon coşkusuna, şenliği izlemeye gelen Hollanda ve Danimarkalı turistler de katıldı. Turistler horon sırasına girerek dakikalarca oynadı. Ankara'dan gelen 'Kuzeyin Uşakları' adlı halk oyunları ekibi yöresel oyunları sergiledi, şenliğe katılan Karadenizliler yöresel kıyafetler giydi.

Bodrum'da 13 bine yakın Karadenizli bulunduğunu belirten Dernek Başkanı Komut, "Amacımız, Karadeniz insanının 3 bin yıllık Pedasa tarihi ile buluşmasını sağlarken, aynı zamanda aramızdaki birlik beraberlik ve dayanışma duygularını geliştirip değerli Bodrumlularla, Karadeniz'de yaklaşık 100 yıldır devam eden bir geleneği burada yaşatmak. Bir yandan da yıllardır Bodrum'da yaşayan bölgemiz insanın özlemlerini gidermiş olduk" dedi. Şenlik yaklaşık sekiz saat sürdü. - Muğla / Bodrum

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Karadeniz Bodrum Muğla Ege Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title