Haberler

Bm: Afrika Boynuzu'ndaki Kuraklık Sadece Etiyopya'da 11 Milyondan Fazla İnsanı Etkiliyor

Güncelleme:

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER, 14 Mayıs (Xinhua) -- BM insani yardım görevlileri Cuma günü yaptıkları açıklamada yalnızca Etiyopya'da 11 milyondan fazla insanın ve 10 milyon baş hayvanın Afrika Boynuzu'ndaki kuraklıktan etkilendiğini söyledi.

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER, 14 Mayıs (Xinhua) -- BM insani yardım görevlileri Cuma günü yaptıkları açıklamada yalnızca Etiyopya'da 11 milyondan fazla insanın ve 10 milyon baş hayvanın Afrika Boynuzu'ndaki kuraklıktan etkilendiğini söyledi. BM İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi (OCHA), "7,2 milyondan fazla insanın gıda yardımına ve 4 milyon insanın su yardımına ihtiyacı var" dedi. " Etiyopya'da en az 286.000 kişi su, otlak veya yardım bulmak için göç etti. Bunlar seyahat etme imkanına sahip insanlar. Diğerleri, yani genellikle yaşlılar veya hastalar ise geride kalmak zorunda kaldı." Ofis, mera ve su eksikliği yüzünden en az 1,5 milyon baş hayvanın öldüğünü, 10 milyon baş hayvanın daha risk altında olduğunu, kalan çiftlik hayvanlarının da çoğunun zayıf ve çok az süt verdiğini veya hiç süt vermediğini, bunun da çocukların beslenmesini etkilediğini belirtti.

İnsani yardım ofisi, arka arkaya üç yağış mevsiminde de yeterli yağış olmamasının ardından oluşan şiddetli kuraklık nedeniyle 500.000'den fazla çocuğun da okula gidemediğini belirtti. OCHA, insani yardım ortaklarının Etiyopya hükümetini destekleyerek yaptıkları yardımı artırdığını söyledi. İnsani yardım kuruluşları yaklaşık 4,9 milyon kişiye yiyecek sağladı, 2 milyon baştan fazla hayvanı tedavi etti veya aşıladı, 3,3 milyondan fazla insana da su yardımı yapıldı. OCHA'nın başındaki BM Acil Yardım Koordinatörü Martin Griffiths, kuraklıktan etkilenen bölgeyi ziyaret ederek Etiyopya, Kenya ve Somali'de çekilen acılara dikkat çekti. Griffiths, Etiyopya'nın Somali bölgesindeki kuraklıktan doğrudan etkilenen insanlarla sanal olarak görüştü.

Griffiths'in ofisi, insani eylemi desteklemek için Merkezi Acil Müdahale Fonu'ndan 12 milyon ABD doları sağlandığını söyledi. Etiyopya insani yardım fonu da kriz için 17 milyon dolar ayırdı. Ancak OCHA, acilen ek finansmana ihtiyaç olduğunu söyledi. BM ve insani yardım ortakları, müdahaleyi Ekim ayına kadar desteklemek için 480 milyon dolara ihtiyaç duyuyor.

Kaynak: Xinhua / Güncel

Birleşmiş Milletler Etiyopya Afrika Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title