Haberler

Bilge Köyünde Arazi Keşfinde Olaylar Çıktı

Bilge köyünde yaşanan katliam sonrası köyü terk eden sanık yakınlarının köydeki arazi tespiti sırasında olaylar çıktı.

Bilge köyünde yaşanan katliam sonrası köyü terk eden sanık yakınlarının köydeki arazi tespiti sırasında olaylar çıktı. Yaşanan arbedede jandarma ekipleri sanıkları ve avukatları havaya ateş açarak kurtardı. Olaydan sonra bölgeye çok sayıda asker gönderildi.

2009 yılında Mardin'in Mazıdağı ilçesine bağlı Bilge köyünde 44 kişinin öldürüldüğü katliamdan sonra köyü terk eden sanık yakınlarının köydeki arazi tespiti sırasında kavga çıktı. Köylülerin taş ve sopalarla saldırdığı 3 kadın ve sanık avukatı yaralanırken, jandarma köylüleri dağıtmak için havaya ateş açmak zorunda kaldı. Çıkan arbedede atılan taşlardan dolayı 2 asker yaralandı.

Bilge köyündeki katliamı gerçekleştiren kişilerin aileleri, "Olaydan sonra köyü terk etmek zorunda kaldıkları için arazilerini kullanamadıklarını bu nedenle ev, bahçe ve arazilerinin devlet tarafından kamulaştırılması" talebiyle daha önce Mazıdağı Sulh Hukuk Mahkemesi'ne başvurdu. Bunun üzerine mahkeme kararıyla keşif yapılırken, keşifteki eksikleri göstermek için başvurucular ve avukatları bu sabah köye geldi. Sanık avukatları Özlem Demirbaş ve sanık yakınları Pakize Çelebi, Nesrihan Çelebi ve Köçeri Çelebi ile birlikte Bilge köyünde Jandarma koruması eşliğinde arazi keşfi yaptı. Köyü terk eden ailelerden 3 kadın ve avukatlarının katılımıyla başlayan çalışma, geniş güvenlik önlemleri altında yapıldı. Ancak açık arazideki keşif sırasında köyden çıkan kalabalık bir grup taş ve sopalarla bu kişilere saldırdı. Olayda Pakize Çelebi, Nesrihan Çelebi ve Köçeri Çelebi atılan taşlarla yaralanırken, avukat Özlem Demirbaş da darp edildi. Jandarma keşfe katılan kişileri korumak için havaya ateş etti. Zırhlı araca alınan 3 kadın ve avukatları Şeyhan Karakolu'na götürülürken, Pakize Çelebi hastaneye kaldırıldı. Olaydan sonra bölgeye gelen zırhlı araçlara bindirilen sanıklar ve sanık avukatı Şeyhan Karakolu'na götürüldükten sonra olaylar yatıştı. - MARDİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mazıdağı Mardin Çelebi Politika Güncel Haberler

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Gaziantep'te katliam! 5 kişiyi öldürüp aynı silahla intihar etti

Gaziantep'te katliam! 5 kişiyi öldürüp aynı silahla intihar etti

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Bakmadan Geçme

Kurban kesilirken okunacak dua nedir? Kurban kesilirken niyet nasıl edilir, hangi salavat getirilir? Kurban eti hemen yenir mi, kaç saat dinlenmeli? Diyanete göre kurban eti ne kadar sürede tüketilmeli? Kurban kesmeden önce ne söylenir, nasıl tekbir getirilir? Kurbanlık keserken nelere dikkat edilmelidir? KURBAN BAYRAMI NAMAZI KILINIŞI | Kurban Bayramı namazı kaç rekat, nasıl kılınır? Bayram namazına nasıl niyet edilir, kaç tekbir alınır? Kurban kesilirken okunacak dua nedir? Kurban kesilirken niyet nasıl edilir, hangi salavat getirilir? Kurban Bayramı özel sektöre 9 gün tatil mi? Kurban Bayramı tatili toplam kaç gün, 9 gün tatil kimleri kapsıyor? Kurban kesmeden önce ne söylenir, nasıl tekbir getirilir? Kurbanlık keserken nelere dikkat edilmelidir? En yeni ve duygusal Babalar Günü mesajları 2024! Anlamlı ve kısa Babalar Günü sözleri neler? Kurban Bayramı özel sektöre 9 gün tatil mi? Kurban Bayramı tatili toplam kaç gün, 9 gün tatil kimleri kapsıyor? Kurban Bayramı ve Babalar Günü mesajları 2024! En yeni, anlamlı ve ayetli Kurban Bayramı sözleri neler? Kısa ve duygusal Babalar Günü sözleri! Kurban eti buzdolabında saklanır mı? Kurban eti hemen buzdolabına konur mu, ne kadar bekletilir? A101 bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ A101 açık mı kapalı mı? ŞOK bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ ŞOK açık mı kapalı mı? BİM bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ BİM açık mı kapalı mı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title