Haberler

Beylikdüzü Abis'le Afete Hazır

Beylikdüzü ABİS'le afete hazırErdinç YILDIRIM/İSTANBUL(DHA) BEYLİKDÜZÜ Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü bünyesinde kurulan Afet Yönetim ve Koordinasyon Birimi, düzenlediği lansmanda tüm ilçe sakinlerinin afet öncesi, afet anı ve sonrasında dikkat edilmesi gereken temel konular hakkında...

Beylikdüzü ABİS'le afete hazır

Erdinç YILDIRIM/İSTANBUL(DHA) BEYLİKDÜZÜ Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü bünyesinde kurulan Afet Yönetim ve Koordinasyon Birimi, düzenlediği lansmanda tüm ilçe sakinlerinin afet öncesi, afet anı ve sonrasında dikkat edilmesi gereken temel konular hakkında bilgi sahibi olabilmelerine olanak tanıyacak 'beylikduzuhazir.com' web sitesini ayrıntılı bir şekilde tanıttı.

World Point'te düzenlenen programa Beylikdüzü İlçe Kaymakamı Mehmet Okur, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve birçok vatandaş katıldı.

Beylikdüzü Belediyesi web sitesinde yer alan Afet Bilgi Sistemi (ABİS) uygulaması ile Türkiye'de bir ilk olarak, adrese dayalı tayin edilmiş 'Toplanma Alanları'nın neresi olduğunu öğrenme imkanı sunan sistemi kamuoyuna anlattı.

"BİR İŞİN BİTİŞİ DEĞİL BİR İŞİN BAŞLANGICI"

Bugün aslında bir işin bitişi değil bir işin başlangıcını yapıyoruz diyen Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Şehirlerimizin büyük bir kısmının deprem bölgesi olduğunu biliyoruz. Depreme hazırlık biraz yüzeysel kalıyor ama biz önemli bir başlangıç yaptık. Bugün aslında bir işin bitişi değil bir işin başlangıcını yapıyoruz. Deprem ülkemizde on binlerce can aldı ama artık deprem can alsın istemiyoruz. Bunun da bir şartı var depreme hazırlık. Biz Beylikdüzü'nün tüm haritasını çıkardık ve deprem öncesi binalarımızın güvenliği konusunda ki çalışmalarımızı yaptık. Deprem anında ne yapılması gerektiğine dair Beylidüzü halkının çok donanımlı ve eğitimli olmasını istiyoruz. Bu işlerimizi çoğulcu bir şekilde anlatmamız gerekiyor. Bugün aynı zamanda bir Android çalışması göreceksiniz. Bu çalışmayla aniden, bir vatandaşın ulaşması gereken her yeri kendi cep telefonundan ulaşabilir hale getirdik. Bu tarzda bir sistemin dünyada henüz yapıldığını tespit edemedik. Bu özel hazırlığı Beylikdüzü halkına sunmuş oluyoruz" dedi.

(Tür: İstanbul)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Beylikdüzü Belediyesi Ekrem İmamoğlu Mehmet Okur İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title