Haberler

Beştaş: 7 Bölgede de Parti ve Adayımıza İlgi Çok Büyük

Güncelleme:

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, Türkiye'nin 7 bölgesinden de Cumhurbaşkanı adayları ve partilerine büyük ilgi olduğunu söyledi.

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, Cumhurbaşkanı seçimine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanlığı seçim kampanyasını çok ciddi ele aldıklarını ve çok çalıştıklarını kaydeden Beştaş, sadece Kürt illerinde seçim kampanyası yapmadıklarını, Türkiye'nin bütün illerinde hatta bütün ilçe ve kasabalarında seçim kampanyası çalışmaları yürüttüklerini ifade etti.

"DEMİRTAŞ KONUŞTUKÇA HALK ONU VE PARTİMİZİ SEVMEYE BAŞLADI"

Seçim kampanyasında çok ciddi olumlu karşılıklar aldıklarını dile getiren HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, partilerine ve Cumhurbaşkanı adayları Selahattin Demirtaş'a büyük bir ilginin olduğunu belirterek, "Demirtaş konuştukça halk onu sevmeye başladı. Halkları kucaklayan hiçbir ayrım yapılmayan bir yaklaşım içerisindeyiz. Marmara, Akdeniz, İç Anadolu, Ege'de ve Karadeniz'de de partimize ve adayımıza teveccüh gün geçtikçe artıyor. Doğu ve Güneydoğu'da zaten ilgi çok büyük. Önceki gün Adana mitingimizde ilgi çok büyüktü, Mersin, Hatay mitinglerimizde görülmeye değerdi. Halkın çok yoğun ilgisi söz konusu ve bunun sandığa yansıması için çaba gösteriyoruz" dedi.

"TELEVİZYONLARIN EŞİTSİZLİĞİNE RAĞMEN AZDA OYSA HALK ADAYIMIZI DİNLEYEBİLİYOR"

Yıllarca tek taraflı yapılan propagandalar yüzünden iki halkın bir birine dokunamadığını kaydeden Beştaş şöyle dedi:
"İki fanus düşünün biri doğu'da diğeri batıda bunlar bir birini görebiliyor ancak bir birine dokunamıyor, anlamıyorlar. Anlamamaları içinde aralarına kocaman setler örülmüş, tarih boyunca sürekli olarak tek taraflı propagandaya maruz kalmış insanlar. Karadeniz, Ege, Trakya'daki de her tarafta Kürtlere yönelik partimize yönelik ve adayımıza yönelik tek taraflı propagandaya halk maruz kalmış ve bunun karşılığında bizim söylem, düşünce ve ilkelerimiz hiçbir zaman oraya tam olarak yansıtılmamış yayın organları, medya tekeli ve bu konuda var olan yaklaşımlar biliniyor. Bu kampanyada bunlar biraz kırıldı artık halk daha rahat adayımızın ne demek istediğini dinleyebiliyor. Televizyonlar çok çok eşitsiz de olsa, diğer adaylara göre yüzde 1 ya da 2 ile kıyaslansa bile küçük ve azda olsa dinleyebiliyor ve bu nedenle etki alanına giriyor ve kendisi doğrular konusunda tercih yapma şansına sahip oluyor."

"ARTIK ÖZGÜRLÜĞÜ SOLUMAMIZ GEREKİYOR"

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, bütün seçim kampanyalarını ilkeler üzerine kurduklarını ve bu ilkelerin sadece Laz, alevi ve Kürtler için olmadığını belirterek, "İşçi, kadın, gençlik, alevi, suni için herkes için bu ilkeleri savunuyoruz. Bu nedenle ikinci tura kaldığımızda biz, ilkelere çok yüksek oranda oy verileceğine inanıyoruz. Çünkü Türkiye'nin gerçekten değişime ihtiyacı var. Büyük bir dönüşüme ihtiyacı var ve özgürlük ortamına ihtiyacı var. Artık özgürlüğü solumamız gerekiyor ve ben bütün yurttaşlarımız bütün halk aslında hangi ilkelerin daha doğru olduğu. Kendi yaşamını kolaylaştıracağını, ötekileştirilmeden, dışlamadan, ayrımcı bir yaklaşıma sahip olmadan bence görüyorlar ve eski yaklaşımlardan kurtulacağını düşünüyorum ve biz bütün partilerin tabanından ve partili olmayanların bize oy vereceğini biliyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: Temsilci / Güncel

Selahattin Demirtaş Meral Danış Beştaş Türkiye Ege Güncel Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title