Haberler

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Altay ve AK Parti Konya Milletvekili Sorgun'dan ilçelere ziyaret

Güncelleme:

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun ile Ahırlı ve Yalıhüyük ilçelerini ziyaret etti.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun ile Ahırlı ve Yalıhüyük ilçelerini ziyaret etti.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, ilk olarak Ahırlı'da Bozkır Belediye Başkanı Sadettin Saygı, AK Parti Konya İl Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Hançerli, Mehmet Taylan ve AK Parti İlçe Başkanı Süleyman Özalp ile Ahırlı Belediyesi'ni ziyaret eden Sorgun ve Altay, Belediye Başkanı İsa Akgül ile bir araya geldi.

AK Parti Konya Milletvekili Sorgun ve Altay'ın daha sonra Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan Ahırlı Şehir Konağı'nın açılışını gerçekleştirdiği belirtildi.

Açıklamada ifadesine yer verilen Sorgun, "Ahırlı'yı her gelişimde farklı görüyorum. Burada tarım ve hayvancılık gün gün gelişiyor. 12 binin üzerinde büyükbaş hayvanı var. Elhamdülillah Türkiye üretiyor, Konya üretiyor, Ahırlımız üretiyor. Bu hizmetleri dolayısıyla başta Büyükşehir Belediye Başkanımıza, Ahırlı Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Hemşehrilerime hayırlı olmasını diliyorum." değerlendirmesinde bulundu.

2014'teki Yeni Büyükşehir Yasası ile ilçelerin eksiklerini gidermek için büyük bir çaba sarf ettiklerini aktaran Altay, şunları kaydetti:

"42 bin kilometrekarelik alanda 31 ilçesinde Konya'nın bunu nasıl uygulayacağı tartışma konusuydu. Ama bugün gelinen noktada şunu açık yüreklilikle ifade edebiliriz ki Büyükşehir yasasını en iyi uygulayan il Konya'da, 31 ilçemizi birlikte kalkındırmak için gece gündüz demeden gayret ediyoruz. Konya'nın birliği-beraberliği bereket olarak Konya'da yaşayan tüm insanların hayatına katkı sağlıyor."

AK Parti Konya Milletvekili Sorgun, Altay ve beraberindeki heyet daha sonra Yalıhüyük ilçesine de bir ziyaret gerçekleştirerek, Yalıhüyük Belediye Başkanı Hasan Koçer ile bir araya geldi.

Belediye binasında yapılan görüşmede Sorgun ve Altay, 2021 yılı için ilçeye planlanan yatırımların istişaresini yaptıktan sonra Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılacak Yalıhüyük Şehir Konağı inşaatında incelemelerde bulundu.

AK Parti Konya Milletvekili Sorgun, "Bu hizmetlerde en büyük emeği olan, katkısı olan Büyükşehir Belediye Başkanımıza, ilçe belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Bu kış gününde bile durmak, dinlenmek yok. Hizmet siyaseti devam ediyor, üretim devam ediyor. Belediyelerimiz ürettikçe Türkiye elhamdülillah gelişiyor. Bizim sloganımız Konya gibi bir Türkiye, Türkiye gibi bir dünya diyoruz. Onu da Allah'ın izniyle adım adım gerçekleştiriyoruz." ifadelerini kullandı.

Çalışmalara devam edeceklerini vurgulayan Altay şunları paylaştı:

"Tüm milletvekillerimiz, il başkanlığımız birlikte Konya'nın her ilçesine her mahallesine hizmet etmek için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Yalıhüyük Şehir Konağımız da son aşamaya gelmiş. İnşallah sonbaharla burası da hizmete girmiş olacak. Özellikle Suğla Gölü'nden dolayı çok önemli bir tarımsal üretim gerçekleştiriliyor. Gelirin artması için tarımsal desteklere de devam ediyoruz. El ele verdik, Konya'nın hayallerini gerçekleştiriyoruz. Hayırlı olsun."

AK Parti Konya Milletvekili Sorgun ve Altay'ın son olarak Akkise Mahallesi'nde devam eden meydan düzenleme çalışmalarını inceledi.

Kaynak: AA / Güncel

Yalıhüyük Hisarcık Sorgun Konya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title