Haberler

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Türkiye'nin Kahire Büyükelçisi Hüseyin Avni...

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Yomra ilçesinde sağanak nedeniyle kapanan yolu açma çalışmalarının muhtemelen sabaha kadar süreceğini söyledi.

Gümrükçüoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sağanak yağışın Yomra, Arsin, Araklı ve Of ilçelerinde etkili olduğunu belirterek, "En büyük hasar Yomra ilçemizde meydana geldi. Diğer ilçelerimiz ise yağıştan kısmen etkilendi" dedi.

Sağanak yağışın Yomra ilçesine bağlı Özdil ve Oymalıtepe beldesi ile merkeze bağlı Taşdelen köyünde büyük hasara yol açtığını ifade eden Gümrükçüoğlu, "Bu noktalarda ulaşımda sıkıntı mevcut. Trabzon Belediyemiz ile ilçe ve belde belediyelerimizin iş makineleri olay yerinde çalışma yürütüyor. Yomra-Özdil kara yolunu açma çalışmalarımız, kamu kurumlarının da ilgili bütün birimlerinin desteğiyle sürüyor. Olay yerine giderek incelemede bulundum, yol iki noktadan kesilmiş vaziyette" diye konuştu.

Gümrükçüoğlu, yol açma çalışmalarının muhtemelen sabaha kadar süreceğini vurgulayarak, "İki vatandaşımızdan haber alınamamış durumda. Bu yönde çalışma gerçekleştiriliyor. İnşallah can kaybımız olmaz ve bu bize teselli olur" dedi.

Öte yandan, Kömürcü köyü Kozdeğirmeni mevkisinde dere yatağında istinat duvarı betonu döken iki mikser, deredeki su seviyesinin yükselmesi sonucu mahsur kaldı.

-Ambulans, yolu kapalı köyde mahnsur kaldı-

Arsin İlçesi Belediye Başkanı Erdem Şen, ilçenin bazı kesimlerinin sağanaktan etkilendiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Fındıklı beldesi ile merkeze bağlı Elmaalan köyünde, bahçelerinde fındık topladıkları sırada mahsur kalan yaklaşık 10 vatandaşımız  sağ salim kurtarıldı. Çardaklı köyüne giderek hasta alan 112 Acil Servis ambulansımız ise yol kapandığı için mahsur kaldı. Yol açma çalışmaları devam ediyor." - Trabzon

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title