Haberler

Başbakan Erdoğan'dan Müzeler Haftası Mesajı

Başbakan Recep Tayip Erdoğan Müzeler Haftası nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.
Başbakan Erdoğan mesajında, dünyanın en eski medeniyetlerine ev sahipliği yapan ve sinesinde bu kültürden binlerce iz barındıran Türkiye'nin arkeolojik değerler yönünden dünyada ilk sırada yer aldığını belirtti.

Başbakan Recep Tayip Erdoğan Müzeler Haftası nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.

Başbakan Erdoğan mesajında, dünyanın en eski medeniyetlerine ev sahipliği yapan ve sinesinde bu kültürden binlerce iz barındıran Türkiye'nin arkeolojik değerler yönünden dünyada ilk sırada yer aldığını belirtti. Başbakan Erdoğan, "Bu zengin tarihsel birikimin sergilendiği müzelerimiz, geçmişle bugün arasında bir kültür kurmakta, binlerce yıldır farklı kültür, din ve kavme kucak açan Anadolu'nun geçmişi öğrenerek bugünü anlamamıza yardımcı olmaktadır" dedi.

Türk turizminin gelişmesinde ve canlanmasında da etkin rol oynayan müzelerde, artık modern müzecilik anlayışı dönemi başladığını, birçok il ve ilçede yeni modern müzelerin açıldığını belirten Erdoğan, mesajında şunları kaydetti:

"Yurdumuzun tarihi değerlerine ve eski eserlerine sahip çıkmak, bunun için de müzelerimiz yaşatmak ve yaygınlaştırmak hepimizin görevidir. Bu düşüncelerle, Müzeler Haftası'nı kutluyor, tarih ve kültür mirasımızın korunması görevini başarıyla üstlenen müzelerimizin tüm çalışanlarını sevgiyle selamlıyorum." (ANKA)

(GO/ÇAĞ)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title