Haberler

Başarılı Öğrencilerine Bisiklet

Güncelleme:

Van'ın Saray İlçesi'ne bağlı, İran sınırındaki Beyarslan Köyü'nde de karne heyecanı yaşandı.

Van'ın Saray İlçesi'ne bağlı, İran sınırındaki Beyarslan Köyü'nde de karne heyecanı yaşandı. Beyarslan Ortaokulu'nda takdirname alan 10'u kız 15 öğrenciye bisiklet hediye edildi.

İran sınırındaki Beyarslan Köyü'ndeki orta okulda düzenlenen karne dağıtım törenine, Saray Kaymakamı Ahmet Can Pınar, Belediye Başkanı Ünal Özarslaner ve Saray Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ayhan Şenol da katıldı. Kaymakam Ahmet Can Pınar köydeki kız öğrencilerin başarısını kendisini gururlandırdığını belirterek ilk bisikleti ve karneyi kendisi bir kız öğrenciye verdi.

KIZLAR FARK ATTI

Okulda takdirname alan 15 öğrenciden 10'unun kız olması dikkat çekti. Kızların bu başarısı, karne töreninde protokolü de köye taşıdı. Okul önünde ptorokol üyelerinden bisikletlerini alan öğrenciler kendilerine destek olan öğretmenlerine ve ailelerine teşekkür etti. Bisikletini alan 12 yaşındaki Şefkat Damar, ailesinin kendisine çok destek olduğunu belirterek, "Ailem bana çok inandı. Ben de onların bu inancını boşa çıkarmadım. Bundan sonrada daha fazla çalışmaya gayret edeceğim. Kimsenin emeğini boşa çıkarmayacam" diye konuştu.

Hava sıcaklığının gece sıfırın altında 20 derecelere kadar düştüğü bölgede karne törenlerini iptal edeceklerini belirten Kaymakam Pınar, "Hava soğuk olduğu için karne törenini iptal edecektik. Fakat öğretmenler kendi imkanlarıyla ve gönüllülerin desteğiyle öğrencilere bisiklet almışlar. Biz de bu öğrencilerimizi teşvik etmek için buraya geldik. Burası başarılı bir okulumuz. Biz de onları her konuda destekliyoruz. Öğretmenler de onları ders saatlerinin dışında eğitiyorlar. Öğretmenlerimiz de ödüllerin en güzeline layıklar" diye konuştu. Kaymakam Pınar ayrıca Muhtar Siyaahmet Sarı'ya da 2 bin kitapla oluşturduğu kütüphane için bir plaket verdi. - Van

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Can Pınar İsmail Ünal İran Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title