Haberler

Baro Başkanından, 'Münevver Karabulut Cinayeti' Yorumu

Kayseri Baro Başkanı Fevzi Konaç, öldürülen Münevver Karabulut cinayetinin, magazinsel anlamda basında çokça yer almasına rağmen cinayete giden sebepler üzerinde çok fazla durulmadığını ifade ederek, ''Münevver Karabulut cinayeti magazin haberciliği boyutunun ötesine götürülemedi.

Kayseri Baro Başkanı Fevzi Konaç, öldürülen Münevver Karabulut cinayetinin, magazinsel anlamda basında çokça yer almasına rağmen cinayete giden sebepler üzerinde çok fazla durulmadığını ifade ederek, "Münevver Karabulut cinayeti magazin haberciliği boyutunun ötesine götürülemedi. Acı tablolar hakkıyla incelenemedi. Öldürülen bir kız çocuğu konuşuldu ama cinayete giden sebeplerin üzerinde ne yazık ki çok fazla durulmadı" dedi.

Baro Başkanı Fevzi Konaç, Kayseri Barosu ve Sümer Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen "Çocuk Suçlular, Çocuk Suçları ve Suçu Önleme" konulu seminerde yaptığı konuşmada, çocuk suçlarıyla ilgili çarpıcı örnekler verdi. Konaç, "Münevver Karabulut cinayeti magazin haberciliği boyutunun ötesine götürülemedi. Acı tablolar hakkıyla incelenemedi. Çocukların geçmişle ilgili olarak cinayetten sonra sosyal sitelerdeki paylaşımları, birbirlerine olarak yakınlıkları gözden geçirilmedi. Toplumsal olarak kız-erkek ilişkileri bir masaya yatırılamadı. Öldürülen bir kız çocuğu konuşuldu ama cinayete giden sebeplerin üzerinde ne yazık ki çok fazla durulmadı" diye konuştu.

Konuşmasında, "Çocukların fotoğraflarına, sosyal paylaşım sitelerindeki paylaşımlarına ve son zamanlardaki cinayeti işleyen çocuğun mesajlarına baktığınızda, suça yavaş yavaş ilgi gözlemleniyor ama hiç kimse bunun farkına varmıyor" diyen Konaç, şöyle devam etti:

"Baba, 'Delikanlıdır, yapar. Kız arkadaşı da olacak' dedi. Hele kız çocuğunun anne ve babası, 'Böyle Garipoğlu ailesi gibi bir ailenin çocuğu ile kızım arkadaşlık ediyor' diye belki de, günahlarını almak istemem, gıybet etmek istemem ama belki gururlandı. 'Kızımız Türkiye'nin en zengin ailelerinden birinin çocuğuyla arkadaşlık ediyor' dedi ama bunun sınırlarını denetleme ve çocuğunu bu arada inceleme görevini hakkıyla yapamadı. Daha sonra gördük ki çocuğun suça adım adım gittiği gözetleniyor ve kız-erkek ilişkilerinde. Anne ve babalara düşen bir de eğitim var. Öğretmenleri bu çocukların okuldaki birlikteliklerinden, beraberliklerinden, çünkü okul koridorlarında çektikleri resimlerini gördüm, ancak nişanlılar, eşler bu kadar yakın birbirleri ile muhatap olabilir. Okulda öğretmenleri buna müdahale etme ihtiyacı hissetmediler. 'Sen ne yapıyorsun? Yobaz mısın? Gerici misin?' algılaması oluşturmayayım diye Batılı anlamda belki de 'Ne kadar güzel manzaralar' diye haz duydular ama giden, çöpte parçaları bulunan bir kız çocuğu oldu. Yüzüne bakmaya kıyamazsınız, o kadar da güzel bir kız çocuğu. Dolayısıyla koridorlarda gezen çocuklarınızı gözlemlediğinizde lütfen bu salonda bugün benim söylediğim Münevver'in başına gelen olayla ilgili 'Acaba benim çocuklarımdan, benim yavrularımdan bir tanesi de böyle bir sorunla karşı karşıya kalır mı?' algısı ve noktasında yüreğinizden ürperti geçmesini çok isterim. Anneleri, babaları, öğretmenleri o resimlerden hareketle kendilerini de bir öz eleştiriye tutmaya davet ediyorum." - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Münevver Karabulut Fevzi Konaç Kayseri Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title