Haberler

Balmumu Müzesine Ünlü Yağmuru

Türkiye'de türünün ilk örneği olan ve Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof.Dr.Yılmaz Büyükerşen'in bizzat yaptığı eserlerin yer aldığı 'Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi' ünlü sanatçıların katılımıyla açıldı.

Türkiye'de türünün ilk örneği olan ve Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen'in bizzat yaptığı eserlerin yer aldığı 'Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi' ünlü sanatçıların katılımıyla açıldı.

Dünyanın pek çok ülkesinde yer alan Madame Tussauds Müzesi'nin Türkiye'deki ilk örneği olan müzenin açılışına Orhan Gencebay, Haldun Dormen, Göksel Koray, Nevra Serezli, Rutkay Aziz, Tarık Akan, Emin Çölaşan gibi bir çok ünlü katıldı.

Kent Belleği Kompleksi'nde yer alan Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykelleri Müzesi'nde bir süre önce hayatını kaybeden eşi Metin Serezli'nin balmumu heykelini gören Nevra Serezli, duygusal anlar yaşadı. Eşinin balmumu heykelinin yanında fotoğraf çektirmek istemeyen Serezli ardından müzeyi gezdi.

Kendi balmumu heykelini gören Eskişehirspor'un efsane kadrosunda yer alan Nihat Atacan, aralarında hiçbir fark bulunmadığını ifade ederek, "Sanki benden biraz daha genç olmuş. Yılmaz Büyükerşen bizi ölümsüzleştirmiş. Biz ölsek de heykellerimiz yaşayacak. Bizi yad edecekler. Çok güzel bir olay" dedi.

Ünlü sanatçı Orhan Gencebay'ın heykelini gören eşi Sevim Emre ise, eserin Gencebay'a benzediğini ifade etti. Emre, "Gelsin de kendinin yanında bakayım. Yanında mukayese edeyim. Canlısını öpmeyi tercih ederim" dedi. Bir basın mensubunun 'Ne hissediyorsunuz?' sorusunu yanıtlayan Emre, "Kendisinin yanındayken daha iyi hissediyorum" şeklinde konuştu.

Ünlü Yazar Emin Çölaşan da Balmumu Heykeli Müzesi hakkında, Türkiye'ye yapılmış çok büyük bir hizmet olduğunu belirtti. Çölaşan, "Bu müzeyi açmak Yılmaz Büyükerşen gibi büyük bir adama, sanatçıya, belediye başkanına, düşünüre, yazara kısmetmiş ve o da bu görevi yerine getirmiş. Heykellere bakıyorum birbirinden iyi heykeller. Benim de heykelim var. Gururum sonsuz bugün. İlk kez Türkiye'de bir heykelim yapıldı. Çok ilginç hissettim, o duyguları anlatmak mümkün değil. Çok da ilginç bir olay yani, karşında bir Emin Çölaşan sana bakıyor. İkiz kardeşin midir neyin nesidir belli değil çok ilginç yani. Yapanlara da, yaptıranlara da, emeği geçenlere de teşekkür ediyorum" dedi.

Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi'nde, ünlü şairler Aziz Nesin, Necip Fazıl Kısakürek'ten yabancı aktrist Angelina Jolie ve eşi Brad Pitt'e, tarihi karakterler Mevlana Celaleddi-i Rumi'den, Nasreddin Hoca'ya, Atatürk'ün çeşitli dönemlerinden ailesine kadar yerli ve yabancı devlet adamları, medya mensupları ve ünlü sporcuların bulunduğu 160 ünlü ismin heykeli bulunuyor. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Orhan Gencebay Emin Çölaşan Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title