Haberler

Balıkesir Muhasebeciler Odasından TÜİK Anket Forumlarına Tepki

Güncelleme:

Balıkesir Muhasebeciler Odası üyeleri, Türkiye İstatistik Kurumunun muhasebecilere doldurulması için gönderdiği anket formlarını protesto etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: -TÜİK tabela-Protestocular genel görüntü-Muhasebeciler Odası Başkanı Metin Yalçın açıklaması -Basın mensupları Balıkesir Muhasebeciler Odası üyeleri, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından muhasebecilere doldurulması için gönderilen anket formlarını protesto etti.TÜİK Balıkesir Bölge Müdürlüğü önünde "TÜİK anketörü değiliz" yazılı pankart açan üyeler adına konuşan Oda Başkanı Metin Yalçın, muhasebecilerin kurum tarafından memur gibi kullanılmak istendiğini ileri sürdü.TÜİK yetkililerinin anket formlarının doldurulması konusunda izledikleri yol ve yöntemleri eleştiren Yalçın, şöyle konuştu: "Emeğimiz değersiz sayılıyor. Biz müşterilerimizin istedikleri işleri bedelsiz yapan bir meslek camiası değiliz. Müşterilerimize yapacağımız işleri belirleyen bir sözleşme dahilinde işlerimizi yürütüyoruz. Biz meslek mensupları görüyoruz ki; memleketin e-devlet projesi için kamuda istihdam yaratmak yerine, memur çalıştırmak yerine, meslek mensuplarımız veri operatörü yapılmak isteniyor. Bugün burada TÜİK özelinde konuşsak da SGK, Maliye, İş-Kur, ticaret odaları ve benzerlerinin tümünün elektronik işlemleri meslek mensupları üzerinden yürütülmektedir."Yalçın, TÜİK anketlerinin sözleşme ve ücretlendirmeyle yapılabileceğini belirtti.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye İstatistik Kurumu Metin Yalçın Balıkesir Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

Adınızı Yazın:

bu nedir kardeşim zırt pırt reklam koyuyorsunuz en azından haberlerde yapmayın.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title