Haberler

Baklavacıların Bayram Mesaisi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Yufkaların açılması- Tepsinin hazırlanması- Fıstıkların konulması- Fıstıkzade Baklavaları Genel Koordinatörü Vedat Diri ile röportaj- Baklavanın pişirilmesi- Baklavanın şerbetinin dökülmesi Baklavacıların bayram mesaisi- Gaziantepli baklava üreticileri, Ramazan Bayramı dolasıyla artan talebi karşılayabilmek için vardiya sayısını artırdı- Fıstıkzade Baklavaları Genel Koordinatörü Diri: - "Normal zamanlarda günlük bir tona yakın baklava üretilirken, bayram haftasına girildiğinde bu rakam 4-5 katına çıkıyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Yufkaların açılması- Tepsinin hazırlanması- Fıstıkların konulması- Fıstıkzade Baklavaları Genel Koordinatörü Vedat Diri ile röportaj- Baklavanın pişirilmesi- Baklavanın şerbetinin dökülmesi Baklavacıların bayram mesaisi- Gaziantepli baklava üreticileri, Ramazan Bayramı dolasıyla artan talebi karşılayabilmek için vardiya sayısını artırdı- Fıstıkzade Baklavaları Genel Koordinatörü Diri: - "Normal zamanlarda günlük bir tona yakın baklava üretilirken, bayram haftasına girildiğinde bu rakam 4-5 katına çıkıyor. Arefe gününde ise 10 tona yakın baklava üretiliyor" ORHAN ÇİÇEK - Gaziantepli baklava üreticileri, Ramazan Bayramı öncesi artan talebi karşılayabilmek amacıyla yoğun şekilde çalışmaya başladı.Adı Gaziantep ile özdeşleşen ve Türk mutfağının önemli tatlıları arasında yer alan baklava, bayramlarda en çok tüketilen yiyecekler arasında yer alıyor.Gaziantepli baklava üreticileri de Ramazan Bayramı öncesi artan siparişleri karşılamak için tatlı bir telaş içine girdi.İncecik açtıkları 25-30 arasındaki yufkayı, öğütülmüş boz iç Antep fıstığı ve tereyağı ile tepside buluşturan ustalar, yüksek ısıda pişirdikleri baklavayı bir süre beklettikten sonra şerbetini veriyor. Yaklaşık bir saatlik bekleyişin ardından iyice tatlanan baklava, daha sonra tezgahtaki yerini alarak müşterilerin beğenisine sunuluyor. Fıstıkzade Baklavaları Genel Koordinatörü Vedat Diri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bayrama yakın yoğunlaşan siparişleri karşılamak için vardiya sayısını artırdıklarını söyledi.Günlük 3 vardiya halinde çalıştıklarını belirten Diri, "Bu yoğunluk bayram namazına kadar devam ediyor. Normal zamanlarda günlük bir tona yakın baklava üretilirken, bayram haftasına girildiğinde bu rakam 4-5 katına çıkıyor. Arife gününde ise 10 tona yakın baklava üretiliyor" dedi.Hijyene büyük önem verdiklerini ve bu konuda "kılı kırk yararak" çalıştıklarını ifade eden Diri, "tatlıların padişahı" olarak nitelendirdiği baklavayı tüm dünyaya tattırmak istediklerini vurguladı.Talep olması halinde her yere baklava gönderebildiklerini dile getiren Diri, "Bir kilo baklavanın fiyatı 50 lira civarında. Fiyatların pahalı olduğunu söylemek, içindeki değerli gıdalar ve üretim aşamasındaki zahmetine karşılık haksızlık olur" diye konuştu.Diri, en çok kare ve şöbiyet baklavanın talep edildiğini sözlerine ekledi.- FiyatlarÜrün Fiyat (KG/TL)Normal baklava 48,00 Şöbiyet 60,00Özel kare baklava 60,00Havuç dilimi 55,00Dolama 70,00Bülbül yuvası 65,00Fıstık ezmesi 50,00

Kaynak: AA / Güncel

Ramazan Bayramı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title