Haberler

BAKAN ERSOY: BULGARİSTAN'IN UÇUŞLARINI ARTIRMASI TURİST HACMİNE BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAK

Güncelleme:

? Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 'Bildiğiniz üzere artık Bulgar vatandaşları pasaporta ihtiyaç duymadan kimlikleri ile ülkemize seyahat edebilmektedir.

? Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 'Bildiğiniz üzere artık Bulgar vatandaşları pasaporta ihtiyaç duymadan kimlikleri ile ülkemize seyahat edebilmektedir. Ziyaretlerin artışında bu düzenlemenin de büyük etkisi oldu. Bu durum bizleri çok mutlu etti. ve alınan kararın ne derece isabetli olduğunu gösterdi. Karşılıklı olarak turist sayılarımızdaki artış hacmini geliştirmemiz için bir yol daha önermek istiyorum. Bulgaristan havayollarının uçuşlarını artırması bu turist hacmini artırmada büyük katkı sağlayacaktır. Bunun için sizlerin bizim tarafımızdan herhangi bir talebi olursa şahsen devrede olacağım' dedi.

Türkiye Bulgaristan 4'üncü Turizm Karma Komisyon Toplantısı İstanbul'da bir otelde yapıldı. Toplantıya ? Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Bulgaristan Kültür Bakanı Zaritsa Dinkova, her iki ülkenin heyetleri ve sektör temsilcileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 'Bakanlıklarımız arası 3. Turizm Karma Komisyonu Toplantısı'nı 2021 yılında Sofya'da düzenlemiştik. Ülkenizde bize göstermiş olduğunuz sıcak karşılama ve misafirperverliğiniz için tekrar teşekkür ediyorum. Sayın Bakan, bu yıl da İstanbul'da Bulgar Turizm Bakanlığı ve turizm sektör temsilcileri ile bir araya gelmekten büyük memnuniyet duyuyoruz' diye konuştu.

TURİZMİMİZE DE BÜYÜK KATKI SUNACAĞI AŞİKARDIR

Bakan Ersoy, 'Turizm; ziyaretler aracılığıyla insanların birbirinin kültürünü, gündelik hayatını, gastronomisini ve tarihini deneyimlemesine olanak veriyor. ve diyebilirim ki kültür ve turizm alanı ikili ve çok taraflı ilişkileri geliştirmek ve milletlerin birbirlerini anlamasını kolaylaştıran, onları yakınlaştıran en etkili yumuşak güç araçlarındandır. Bu konuda karşılıklı kültürel mirasımızın restorasyonu yumuşak gücümüze katkı vermenin yanı sıra dünya kültürel mirasına da katkı sunacaktır. Korunan bu kültürel miras ürünlerimizin halklarımız tarafından ziyaret edilerek karşılıklı olarak turizmimize de büyük katkı sunacağı aşikardır' ifadelerini kullandı.

ÜLKELERİMİZ ARASINDA GERÇEKLEŞEN SEYAHATLERDE ÇOK BÜYÜK BİR ARTIŞ GERÇEKLEŞTİ

Pandemiye rağmen ilişkilerin canlı tutulduğunu belirten Bakan Ersoy, 'Bulgaristan ile uzun yıllardır süregelen komşuluk ilişkilerimiz ve ortak çalışmalarımızdan son derece memnunuz. Son yıllarda bu süreç daha da büyük bir ivme kazandı. Kültür ve Turizm Bakanı olarak ben de turizm alanında ortak çalışmalarımızın daha ileri taşınması için elimden geleni yapmaya devam edeceğim. Bir önceki toplantımızı gerçekleştirdiğimiz tarihlerde pandemi halen yoğun bir şekilde devam etmekteydi. Salgın sürecinde ülkelerimiz arasındaki iş birliği sürecini canlı tutmayı başardık. Pandeminin sona ermesinden sonra turizm verilerimiz de hızla yukarı yönlü bir ivme kazanmıştır. Karşılıklı olarak ülkelerimiz arasında gerçekleşen seyahatlerde çok büyük bir artış gerçekleşti' dedi.

GÜNDEME ALINAN KONULAR VE TOPLANTI İKİ ÜLKE TURİZM İLİŞKİLERİNİN DAHA DA GELİŞMESİNE VESİLE OLACAKTIR

Turist hacmine vurgu yapan Bakan Ersoy, 'Bildiğiniz üzere artık Bulgar vatandaşları pasaporta ihtiyaç duymadan kimlikleri ile ülkemize seyahat edebilmektedir. Ziyaretlerin artışında bu düzenlemenin de büyük etkisi oldu. Bu durum bizleri çok mutlu etti. ve alınan kararın ne derece isabetli olduğunu gösterdi. Karşılıklı olarak turist sayılarımızdaki artış hacmini geliştirmemiz için bir yol daha önermek istiyorum. Bulgaristan havayollarının uçuşlarını artırması bu turist hacmini artırmada büyük katkı sağlayacaktır. Bunun için sizlerin bizim tarafımızdan herhangi bir talebi olursa şahsen devrede olacağım. Bunun gibi iki ülke arasındaki turizm ilişkilerini değerlendireceğimiz bu toplantıda, gündeme alınan konuların ve toplantı kapsamında imzalanan tutanağın iki ülke turizm ilişkilerinin daha da gelişmesine vesile olacağına dair inancım tamdır' diye konuştu.

DİNKOVA: İKİ ÜLKENİN TURİZM İLİŞKİLERİ DAHA DA GELİŞECEKTİR

Bulgaristan Kültür Bakanı Zaritsa Dinkova ise toplatının önemine değinerek açılışını yapmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. Bakan Ersoy ve ekibine emeklerinden dolayı teşekkür eden Dinkova, Türkiye'de her zaman evinde gibi hissettiğini dile getirdi. Geleceğe bakınca iki ülke arasındaki turizm ilişkilerinin daha gelişeceğini söyleyen Dinkova, 'Türkiye'yi en iyi ekonomik partner olarak kabul ediyoruz. Son yıllarda ulaştırma alanında da görüşmeler yapıyoruz. Yeni bir uçuş hattı açmaya çalışıyoruz. Amacımız ülkemizin kültürel mirasını tanıtmaktır. Toplantının çok verimli geçeceğini düşünüyorum, başarılar diliyorum' dedi.

Açılış konuşmalarının ardından basına kapalı olarak heyetler arası toplantıya geçildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Bulgaristan turist Turizm Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title