Haberler

Bakan Eroğlu, 'bin Günde Bin Gölet Yapacağız'

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, 2011 yılını hamle yılı olarak ilan ettiklerini belirterek, bin günde bin gölet projesiyle sadece Adana'da yüz bin dekarın sulanacağını söyledi.

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, 2011 yılını hamle yılı olarak ilan ettiklerini belirterek, bin günde bin gölet projesiyle sadece Adana'da yüz bin dekarın sulanacağını söyledi.

Devlet Su İşleri'nin (DSİ) projelendirdiği 3 ayrı göletin temel atma programına katılmak için Adana'ya gelen Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu önce Adana Valiliği'ni ziyaret etti. Adana Valisi İlhan Atış'tan kent hakkında bilgi alan Veysel Eroğlu, hükümetin Adana'ya ayrı bir önem verdiğini söyledi. Daha sonra beraberindeki AK Parti Adana Milletvekilleri ve protokol üyeleri ile birlikte Adnan Menderes Kapalı Spor Salonu'na geçen Veysel Eroğlu, Adana'ya dev yatırımlar yapıldığını söyledi. Bin günde bin gölet yapmak için kollarını sıvadıklarını ve her göletin en fazla 365 günde bitirilmesi için firmalarla antlaşma yaptıklarını belirten Eroğlu, "Bin günde, bin gölet yapacağız. Temel attığımız gün müteahhitlerle anlaşma yapıyor, 365 günde bitirmesini istiyoruz. Bu kapsamda Adana'ya 12 gölet yapılacak. Bunun müjdesini veriyoruz. Bu sayede yüz bin dekarlık alan sulanacak. Ayrıca buralar sayesinde 2 bin 690 kişiye istihdam sağlanacak. Buralardan 28 milyon TL vatandaşımızın cebine gelir girecek" dedi.

Adana'da sadece 2003-2010 yılları arasında bir milyon 7 bin 550 dekar ağaçlandırılmış, ıslah edilmiş. Ayrıca bu yıl içinde dikilecek fidan sayısı 14 Milyon adet. Bugüne kadar, 4 bin 775 orman köylüsüne Orman Genel Müdürlüğü destek verdi. Vatandaşlara 11 Milyon TL destek vermişiz" dedi. Eroğlu, yaptığı konuşmanın ardından Aşağı Seyhan 4'üncü merhale sulama tesisleri 2'inci ünite, Çatalan sol sahil Çiçekli sulaması ve Çatalan sağ sahil kırıklı sulaması göletlerinin yapı ihalesini kazanan müteahhitleri yanına çağırdı. Burada firma yetkililerine taahhütname imzalatan Eroğlu, göletlerin zamanında teslim edilmemesi durumunda ceza keseceklerini söyledi. Daha sonra, göletlerin yapılacağı yerlere canlı bağlantı yapan Bakan Eroğlu, protokol üyeleri ile birlikte toplu temel atma töreni yaptı. Buradan Sarıçam piknik alanında düzenlenen Varsaklar Şöleni'ne geçen Eroğlu, kısa bir konuşma yaptı. Temsili hazırlanan gelin damat kırkımına katılan Eroğlu, yüz lirada yardım yaptı. Daha sonra kendisine ikram edilen sıkmadan yiyen Eroğlu, Osmaniye'ye geçti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title