Haberler

Babacan 'Bir Kesinti Saygınlığınıza Gölge Düşürür'

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan AB'yi Uyararak 'Türkiye AB Müzakere Sürecinde Herhangi Bir Kesinti AB'nin Saygınlığına Gölge Düşürür' Dedi.

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan AB'yi uyararak "Türkiye AB müzakere sürecinde herhangi bir kesinti AB'nin saygınlığına gölge düşürür" dedi.

Ali Babacan, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne üyelik müzakereleri çerçevesinde, Brüksel'de toplanan Hükümetlerarası Konferans'ın ardından basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısında, konferansta "Ekonomi ve Para Politikası" başlığının açılmamasına ilişkin gösterilen teknik gerekçelerin Türkiye'yi tatmin etmediğini söyledi ve bu konuda Portekiz'in dönem başkanlığı sırasında ilerleme sağlanmasını umduğunu dile getirdi.

ABHaber'e göre, Ali Babacan, Türkiye'nin AB müzakerelerinde meydana gelebilecek herhangi bir kesintinin Avrupa'nın saygınlığına gölge düşüreceğini ve Orta Doğu ile İslam dünyasında ciddi sonuçlara yol açabileceğini de belirtti.

Fransa, "Ekonomi ve Para Politikası" başlığının tam üyelikle doğrudan ilgili olduğunu savunarak, bu başlıkta müzakerelerin açılmasına karşı çıkmıştı.

Türkiye'yi Başmüzakereci Ali Babacan'ın temsil ettiği toplantıya, dönem başkanı Almanya'nın Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier ve Avrupa Komisyonu'nun genişlemeden sorumlu üyesi Olli Rehn de katıldı.

Konferansta "İstatistik" ve "Mali Kontrol" başlıkları ise açıldı. Böylece, geçen Mart ayında müzakereleri başlatılan "İşletmeler ve Sanayi Politikası" faslı ile birlikte müzakerelere açılan başlık sayısı üçe yükseldi. Bilim ve Araştırma başlığı ise 12 Haziran 2006 tarihinde açılarak aynı gün geçici olarak kapatılmıştı.

Öte yandan, iki yıl önce Türkiye ile aynı zamanda üyelik müzakerelerine başlayan Hırvatistan ile 6 başlıkta birden müzakerelerinin açılması üzerine bu ülke ile müzakereleri başlatılan başlık sayısı 12'ye yükseldi.

Türkiye'nin üyelik süreci sürekli engellerle karşılaşırken, Hırvatistan'ın bu hızla gittiği takdirde 2010 yılına kadar Avrupa Birliği'nin 28'inci üyesi olacağı tahmin ediliyor.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title