Haberler

Atatürk'ün Tarihi İzmit Basın Toplantısının 90'ıncı Yıldönümü Etkinliği

Atatürk'ün, Cumhuriyeti ilan etmeden önce 16 Ocak 1923 tarihinde, Cumhuriyet ile ilgili fikirlerini açıklamak üzere İzmit'te düzenlediği ilk ve son basın toplantının 90'ıncı yıldönümü Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti'nin 'Basın Onur Günü' adı verilen...

Atatürk'ün, Cumhuriyeti ilan etmeden önce 16 Ocak 1923 tarihinde, Cumhuriyet ile ilgili fikirlerini açıklamak üzere İzmit'te düzenlediği ilk ve son basın toplantının 90'ıncı yıldönümü Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti'nin 'Basın Onur Günü' adı verilen etkinlikle anıldı.

İzmit'te Sultan Abdülaziz'in Av Köşkü olarak yaptırdığı ve 'Kasr-ı Hümayun' olarak da bilinen şu anda birçok tarihi eserin de sergilendiği tarihi binada düzenlenen anma etkinliğine Vali Yardımcıları Ali Sözen, Mustafa Pekdemir, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekariya Özak, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Basın Vakfı Genel Başkanı Yılmaz Karaca, İl Emniyet Müdürü Hulusi Çelik, Baro Başkanı Tamer Solakoğlu, siyasi partilerin il ve ilçe başkanları, sendika temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile gazeteciler katıldı.

Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Halit Yılmaz ve Yönetim Kurulu üyelerinin Atatürk Anıtı'na çelenk koymasıyla başlayan etkinlikte yapılan konuşmalarda, Atatürk'ün Cumhuriyetin ilanından önce Cumhuriyet ile ilgili fikirlerini ilk kez burada dönemin gazeteci ve yazarlarına, açıklanmamak kaydıyla anlatması ve onların da fikirlerini almasının çok önemli olduğu vurgulandı.

Vali Vekili Mustafa Pekdemir, Büyükşehir Başkan Vekili Zekeriya Özak, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Cemiyet Başkanı Halit Yılmaz ile Basın Vakfı Genel Başkanı Yılmaz Karaca'nın birer konuşma yaptığı anma etkinliğinde, daha sonra protokol ve Gazeteciler Cemiyeti'nin eski başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, toplantının yapıldığı ve üzerinde Atatürk portresinin bulunduğu masada o günü canlandırdı. - Kocaeli / İzmit

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Mustafa Kemal Atatürk Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title