Haberler

Aşırı Sıcaklar Bunaltıyor

Tüm Yurtta Olduğu Gibi Düzce'de de Aşırı Sıcaklar Etkili Oluyor. Düzce'de Deprem Sonrası Prefabrik Konutlarda Oturmaya Başlayan Ailelerin Çocukları İse Prefabriklerin Önüne Koydukları Şişme Havuzlarda Serinlemeye Çalışıyor.

Tüm yurtta olduğu gibi Düzce'de de aşırı sıcaklar etkili oluyor. Düzce'de deprem sonrası prefabrik konutlarda oturmaya başlayan ailelerin çocukları ise prefabriklerin önüne koydukları şişme havuzlarda serinlemeye çalışıyor.

Düzce'de 1999 yılında yaşanan iki büyük deprem felaketi sonrasında Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Afet İşleri Genel Müdürlüğü tarafından Gümüşpınar köyünde yaptırılan ve şu an 21 tane kalan prefabrik konutta yaşayan vatandaşlar sıcak havanın kendilerini daha fazla etkilediğini söyledi. Prefabriklerin sıcaktan kavrulduğunu belirten vatandaşlar, günlerinin büyük bir kısmını dışarıda geçirdiklerini bildirdi. Prefabriklerde kalan ailelerin çocukları ise biraz olsun serinlemek için değişik yollara başvuruyor.

Çocuklar, şişme havuzların içinde hortumla serinlemeye çalışıyor. Yaklaşık 8 yıldır prefabrikte oturduklarını söyleyen çocuklar, "Biz burada zor şartlar altında yaşıyoruz. Yazın prefabriklerin içi sıcak oluyor. İçeri giremiyoruz. Şişme havuzları suyla doldurup serinlemeye çalışıyoruz" dediler.

(AY-AK-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title