Haberler

Antalya 'Romanlar'ın Kralı' Hayatını Kaybetti

Antalya'da fenalaşarak hastaneye kaldırılan Romanya'daki 'Romanların Kralı' olarak tanınan 58 yaşındaki Florin Cioaba kurtarılamadı.

Antalya'da fenalaşarak hastaneye kaldırılan Romanya'daki 'Romanların Kralı' olarak tanınan 58 yaşındaki Florin Cioaba kurtarılamadı.

Pazartesi günü Antalya'da tamamladığı tatilinin ardından dönüş yoluna geçtikten sonra fenalaşarak Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde tedaviye alına 'Romanlar'ın Kralı' olarak bilinen Florin Cioaba'ni, yaşamını yitirdi. Cioaba'nin ölümüyle ilgili ilerleyen saatlerde açıklama yapılacak.

PROF.DR. BAYEZİD KURTARILAMADI

Akdeniz Üniversitesi Kalp Damar Cerrahisi servisinden Prof.Dr. Ömer Bayezid, 'Romanlar'ın Kralı' 58 yaşındaki Florin Cioaba'nın tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığını söyledi. Pazartesi günü Antalya'daki tatilinin ardından dönüş yoluna geçtikten sonra fenalaşarak Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde tedaviye alınan 'Romanlar'ın Kralı' olarak adlandırılan Cioaba, bu sabah kurtarılamadı. Cioaba'ya kalp destek cihazını takan Prof.Dr. Ömer Bayezid, Cioaba için, şöyle dedi

Daha önce özel bir hastanede tedavi görmekteydi. Vücut fonksiyonları bize geldiğinde en asgari düzeydeydi. Fonksiyonları yeniden yaşama döner diye yaşam destek cihazına bağladık. Hasta için her türlü imkanı kullandık. Taktığımız cihaz en fazla 1 ay daha hastada takılı kalabilen bir cihazdı. Fonksiyon ve değerleri istediğimiz seviyeye çıksaydı, kalıcı cihaza bağlayacaktık. Kısa bir süre sonra tansiyonun normal değerlere yakın hale geldiğini, böbreğin düşük oranda da olsa çalışmaya başladığını ifade eden Prof.Dr. Ömer Bayezid, şöyle devam etti

Beyin fonksiyonları sabaha karşı durdu, kalp durdu. Cihaz gücünü artırdık. Hastaya müdahale ettik. Toplardamar kanını artırdık ancak olmadı. Açık masaj yapıldı hastaya ancak cevap vermedi.

CIOABA'NIN AİLESİ TABUT SEÇTİ

Aniden rahatsızlanan ve kalbi iki kez durdurktan sonra kalp destek cihazına bağlanan ve tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan 'Romanların Kralı' Florin Cioaba için ailesi cenaze işlemlerine başladı. Akdeniz Üniversitesi'nde tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak bu sabah ölen Florin Cioaba'nın eşyaları, '48 DNY' Romanya plakalı bir Mercedes otomobille hastaneden çıkarılıyor. Romanya'dan gelen yakınları, 'Romanların Kralı' için tabut da seçmeye çalışıyor. Yakınları, Türkiye'den cenazeyi taşıyacak Türk firmasının önerdiği 1600 euro değerindeki tabutu uygun bulmadı. İçi sedef işlemeli ve özel yapım tabutu onaylamayan Cioaba'nın yakınları, altın kaplama tabut istedi. Kısa sürede altın kaplamalı tabut bulunamayacağını öğrenen aile, sedef işlemeli tabutu kabul etti. Aile, tabutun boyutlarını cenazenin eninden ve boyundan 10'ar santimetre büyüklüğünde istedi. Diğer yandan Cioaba'nın cenazesinin tabuta takım elbiseyle konulacağı bildirildi.

CIOABA İÇİN KAN VERDİ

Bu arada Mehmet Şiraz, Florin Cioaba için dün kan verdiğini anlattı. Hastanenin bahçesinde kan anonsunu duyduğunu, gidip kan verdiğini söyleyen Mehmet Şiraz, Ancak kanımız işe yaramamış, hasta ölmüş, çok üzüldüm dedi.

PAZARTESİ GÜNÜ FENALAŞMIŞTI

Pazartesi günü Antalya'daki tatili ardından dönüş yoluna geçtikten sonra fenalaşarak Özel Anadolu Hastanesi'ne kaldırılan Florin Cioaba'nın kalbi durmuştu. Geri döndürülerek yoğun bakıma alınan Cioaba'nın 3 damarının tıkalı olması nedeniyle kalp krizi geçirdiği, buna bağlı olarak kalp yetmezliği ve böbrek yetmezliği yaşadığı belirlenmişti. İkinci kez kalbi duran ve geri döndürülen Cioaba, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne nakledilmiş, burada kalp destek cihazına bağlanmıştı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Antalya Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Bakmadan Geçme

ANNELER GÜNÜ DUYGUSAL, KISA MESAJLAR! Anneler Günü resimli, uzun ve öz mesajları neler? Anneler Günü'ne özel kısa sözler neler? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 11 MAYIS CUMARTESİ 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI 11 MAYIS | 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek! Öğretmenler il içi atama takvimi 2024! Öğretmenlerin il içi tayin ne zaman? İsteğe bağlı yer değişikliği başvuruları ne zaman, nasıl yapılır? Güneş patlaması ne zaman oldu 2024? #128165 Güneş patlaması dünyaya etkileri nedir, elektrik kesintisi olur mu? NASA'dan uyarı geldi! BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 11 Mayıs günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? HAFTA SONU HAVA DURUMU 11-12 MAYIS | Hafta sonu yağmur yağacak mı, hava nasıl olacak? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 11 MAYIS | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? 11 Mayıs TV yayın akışı! Bu akşam TV'de hangi diziler var? Bugün TV'de hangi filmler var? 11 Mayıs Cumartesi ATV, Kanal D, Star, Show'da neler var? Bugün hava yağmurlu mu? 11-12 Mayıs hava yağmurlu mu? Hafta sonu yağmur yağacak mı? Resmi Gazete bugün (11 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Onaylı randevu nasıl iptal edilir? (Telefonla ve E-Nabız'dan)? Onaylı randevu nasıl onaylanır (Telefonla ve E-Nabız'dan)? Fenerbahçe kart sınırında olan oyuncular kimler (GS-FB derbi öncesi)? Galatasaray kart sınırında olan oyuncular kimler (GS-FB derbi öncesi)?
Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title