Haberler

Antalya Hdp'li Oluç: Kimsenin Yüzünün Kara Çıkarmayacağız

Hdp'li Oluç: Kimsenin yüzünün kara çıkarmayacağız Antalya'da seçimin kesin olmayan sonuçlarına göre HDP'den milletvekili seçilen Eş Genel Başkan Yardımcısı Saruhan Oluç, Türkiye'de artık yeni bir dönemin başladığını belirterek, "Kimsenin yüzünü karar çıkarmayacağız" dedi.

Hdp'li Oluç: Kimsenin yüzünün kara çıkarmayacağız

Antalya'da seçimin kesin olmayan sonuçlarına göre HDP'den milletvekili seçilen Eş Genel Başkan Yardımcısı Saruhan Oluç, Türkiye'de artık yeni bir dönemin başladığını belirterek, "Kimsenin yüzünü karar çıkarmayacağız" dedi.

Seçim sonucunu değerlendiren HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Saruhan Oluç, barajı aşmalarının Türkiye için müthiş bir sonuç olduğunu söyledi. Oluç, 'Türkiye'de yeni bir dönem başladı. Türkiye bir yol ayrımındaydı. 'Demokrasi, adalet, barış, eşitlik yolunda mı yürüyecek yoksa bir başkanlık sistemi etrafında bir kişi yönetimine mi yönelecek' diyorduk. Halk karar verdi. Türkiye'nin demokrasi yolunda yürümesi için oylarını kullandı" diye konuştu.

Alınan sonucun çok önemli olduğunu kaydeden Oluç, şöyle konuştu:

'Yeni bir Türkiye'ye uyandık. Daha demokratik, daha aydınlık, daha eşitlikçi bir Türkiye yaratmanın imkanları ortaya çıktı. Bu açıdan aldığımız sonuç bizi çok sevindirdi. Halkımızın da anlattıklarımızı dinlediğini, büyük ölçüde benimsediğini ve bize güven duyarak oy verdiğini gördük. Bu güveni boşa çıkarmayacağız. Gerek mecliste, gerekse meclis dışında Türkiye'nin her tarafından bir Türkiye partisi olduğumuzu, Türkiye'nin bütün sorunlarına çözüm üretebileceğimizi göstereceğiz. Bu açıdan çok umutluyuz, heyecanlıyız. Bu heyecanın halkımızdan bize doğru akmış bir heyecan olduğunu da görüyoruz. Kimsenin yüzünü karar çıkarmayacağız."

Oluç, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da yaşanan oy artışlarını ise beklediklerini dile getirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ak Parti kurmaylarının Kürt halkına yönelik çok rencide edici açıklamaları olduğunu aktaran Oluç, Iğdır'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kadınlara yönelik sözlerini hatırlattı ve ?'Kürt sorunu yoktur'dan tutun 'Masa tanımayız'a kadar tutumları insanları çok rahatsız etti. Tabi ki insanlar Roboski'yi, 'Kobani düştü düşecek' lafını asla unutmadı" dedi.

Bütün bunlar üst üste konulunca bu sonucun kendilerini için doğal olduğunu belirten Oluç, 'Halk bunu affetmedi. Bu önemli bir işarettir. Bütün Kürt illerinde yaşan insanlarımızın hepsinin beklediği barışın olmasıdır. Kardeş kanının akmamasıdır. Onlar bir barış eli uzattı, ne yazık ki siyasi iktidar bu barış elini kavramadı, tutamadı. Bunun sonucunda da cevabını seçimlerde verdiler" diye konuştu.

Saruhan Oluç, Antalya'da yüzde 7'nin üzerinde oy oranıyla 93 bin civarında bir oy aldıklarını belirterek, 'Antalya'daki demokrasiyi hedefleyenlerin, eşitlik ve özgürlük isteyenlerin, barış arzulayanların önemli bir katkısıdır bu. Biz bu oyların değerini biliyoruz" dedi.

Antalya'da gerçekleştirdikleri seçim çalışmasında aldıkları oydan daha geniş bir kesimin desteğini aldıklarını ancak bunun henüz oya çevrilmediğini kaydeden Oluç, 'Bundan sonraki çalışmalarımızda alınmış oyu katlayacak performans sergilememiz gerektiğini düşünüyorum. Destekleriyle hem Türkiye'de barajın aşılması açısından katkı sağlamış oldular hem de yıllar sonra ilk kez Türkiye emek, demokrasi, barış güçlerinin, Türkiye solunun temsilini Ankara'da sağladılar" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Saruhan Oluç Türkiye Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title