Haberler

Antalya - Bakan Günay, Rüzgarın Azizliğine Uğradı

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde Alanya Turistik İşletmeciler Derneği'nin (altid) 25'inci Kuruluş Yıldönümü Etkinliğine Katılan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve Protokol Üyeleri, Rüzgarın Azizliğine Uğradı.

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde Alanya Turistik İşletmeciler Derneği'nin (ALTİD) 25'inci kuruluş yıldönümü etkinliğine katılan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve protokol üyeleri, rüzgarın azizliğine uğradı.

Alanya Kalesi'nde verilen konserde aşırı rüzgardan rahatsız olan Bakan Günay'a şal verilirken, protokol üyelerinin oturduğu yerin yanındaki demir parmaklıklı sur kapısı görevliler tarafından kilimlerle örtüldü.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Alanya'da ALTİD'in 25. kuruluş yılı nedeniyle düzenlenen etkinliğe katılmak üzere ilçeye geldi. Antalya Valisi Ahmet Altıparmak ile ilçeye gelen Bakan Günay'ı, Alanya Kaymakamı Hulusi Doğan, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, ALTİD Başkanı Gülçin Güner, belde belediye başkanları, dernek yöneticileri ve turizmcilerden oluşan kalabalık bir grup karşıladı.

Bakan Günay ilk olarak Alanya Limanı'ndaki tarihi Kızılkule'yi ziyaret etti. Burada Müze Müdür Vekili Seher Türkmen'den ilçe hakkında bilgi alan Bakan Günay, kendisine ikram edilen Alanya yöresine özgü fıstıklı limonatadan içti. Kızılkule'yi ziyaret eden turistlerle sohbet eden Günay, buradaki patika yolu kullanarak Alanya Kalesi'ndeki Tophane Mahallesi'ne çıktı. Bakan Günay burada Anadolu Selçuklu Devleti askerlerinin temsili kıyafetini giyen görevliler tarafından karşılandı.

ALTİD'in 25'inci kuruluş yıldönümü kokteyline katılan Günay, daha sonra Alanya Kalesi'nin Esat Burcu mevkiinde düzenlenen Şefika Kutluer ve Prag Virtüözleri açık hava konserine geçti. Konser öncesi yerini alan Bakan Günay ve beraberindeki protokol üyeleri, burada rüzgarın azizliğine uğradı. Aşırı rüzgardan rahatsız olan Bakan Günay'a korumalar tarafından şal verildi. Protokol üyelerinin oturduğu bölümün yanındaki açık demir kapıdan gelen rüzgardan etkilenerek üşüyen Bakan Günay için görevliler ve korumalarca kilimler yardımıyla kapı örtüldü.

Bakan Günay, ALTİD kurucularına ve 25 yıllık üyelere dernek adına plaket takdim etti. Törende konuşan Günay, Türkiye'nin turizmde dünya ortalamasının üzerinde olduğunu belirterek, ''2011 yılı için hedeflediğimiz 30 milyon turist sayısının eşiğine doğru bir noktada ilerliyoruz. Bu gelişen sektörün amirallerinden birisi Antalya'dır. Antalya'nın çekim merkezi ise Alanya'dır. UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi adayı olan Alanya Kalesi, Kızılkule ve Tersane'nin kalıcı listeye girebilmesi için çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah 2011 yılında söz konusu yerler kalıcı listeye dahil olacak' dedi.

Bakan Günay'ın konuşmasının ardından sahneyi 'sihirli flüt' olarak tanımlanan flüt sanatçısı Şefika Kutluer ve Prag Virtüözleri aldı. Davetlilere unutulmaz bir müzik ziyafeti çeken Kutluer, yaklaşık bir saat boyunca konser verdi. ALTİD 25'inci Yıl Konseri'nin ardından Bakan Günay, gecede plaket alanlarla hatıra fotoğrafı çektirdi. Alanya Su kabağı Evi'ni de ziyaret eden Bakan Günay'a, su kabağı tasarımcısı Ümit Çağlar tarafından sarı ve lacivert renkli nazar boncuklarından işlenmiş su kabağı abajuru hediye edildi. Günay daha sonra beraberindeki heyetle Alanya'dan ayrıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title