Haberler

Antalya: Alanya'da Yakalanan Mültecilerin Sınır Dışı Edilmesi İşlemleri Başladı

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde Gözaltına Alınan Mültecilerden 85 Kuzey Iraklı, Sınır Dışı Edilmek Üzere Otobüslerle Habur Sınır Kapısı'na Gönderildi. Somali, Bengladeş ve Filistinliler'den Oluşan 120 Mülteci İse, İşlemleri Bitene Kadar Polis Tarafından İlçede Bulunan Boş Bir Otele Yerleştirildi.

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde gözaltına alınan mültecilerden 85 Kuzey Iraklı, sınır dışı edilmek üzere otobüslerle Habur Sınır Kapısı'na gönderildi. Somali, Bengladeş ve Filistinliler'den oluşan 120 mülteci ise, işlemleri bitene kadar polis tarafından ilçede bulunan boş bir otele yerleştirildi.

Alanya'da yasal olmayan yollardan yurt dışına çıkış yapmak isterken yakalanan 254 kişinin sınır dışı etme işlemleri başladı. Antalya'ya gönderilmesi gerekirken ulaşım ve konaklama sorunu yaşanabileceği gerekçesiyle Alanya'da bırakılan göçmenlerin ilk kafilesi bugün sınır dışı edilmek üzere otobüslere bindirildi. Göçmenlerin resmi işlemleri ise Antalya Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi'nden gelen bir grup polis tarafından gerçekleştirildi. İlk olarak yurt dışına kaçak yollarla çıkmak isteyen 49 Türk serbest bırakıldı. Yakalanan Türkler'in Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ''Pasaport Kanuna Muhalefet''ten 600'er YTL para cezasına çarptırıldıkları bildirildi. Yasal işlemlerinin tamamlanmasından sonra serbest bırakılan 49 kişi, Alanya Kaymakamlığı'nın sağladığı otobüslerle memleketlerine gönderildi. İşlemleri tamamlanan 85 Kuzey Iraklı güçmen ise geniş güvenlik önlemleri altında Habur Sınır Kapısı'na gönderilmek üzere iki ayrı otobüse bindirildi. Otobüse bindirilmeden önce göçmenler, sivil polisler tarafından didik didik arandı. Göçmenlere, uzun namlulu silahı özel eğitimli 25 polis refaket etti.

75. Yıl Spor Salonu'nda kalan ve işlemleri devam eden Somali, Filistin ve Bangladeş vatandaşı 120 mülteci ise, ilçede bulunan boş bir otele yerleştirildi. 120 göçmenin yarın sınır dışı edilmek üzere otobüslerle sınır kapısına gönderilecekleri öğrenildi.

Bu arada, göçmenlerin tahliyesinin ardından spor salonu, belediye işçileri tarafından ilaçlanarak dezenfekte edildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Aziz Yıldırım'a büyük çalım! Ali Koç, Jose Mourinho ile anlaşma sağladı

Aziz Yıldırım'a büyük çalım! Ali Koç, Jose Mourinho ile anlaşma sağladı

'Mutlu son' ilanına kanıp 220 bin lirasından oldu

'Mutlu son' ilanına kanıp 220 bin lirasından oldu

Odasını cephaneliğe çeviren hakim Oktay Tabur sessizliğini bozdu: Benimle gurur duyulması lazım

Odasını cephaneliğe çeviren hakim Oktay Tabur sessizliğini bozdu: Benimle gurur duyulması lazım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title