Haberler

Annan, Tırmanan Gerginlikten Endişeli''

BM Genel Sekreteri Kofi Annan, Orta Doğu'da şiddet olaylarının tırmanmasından ''derin endişe duyduğunu'' ve bölgede sivillere yönelik her türlü saldırıyı kınadığını açıkladı.

BM Genel Sekreteri Kofi Annan, Orta Doğu'da şiddet olaylarının tırmanmasından ''derin endişe duyduğunu'' ve bölgede sivillere yönelik her türlü saldırıyı kınadığını açıkladı.

Annan, İtalya'nın başkenti Roma'daki havaalanında gazetecilere yaptığı açıklamada, ''Orta Doğu'daki tırmanıştan ciddi endişe duymaktayım ve sivillere yönelik bütün saldırıları kınıyorum'' dedi.

Genel Sekreter, Orta Doğu'ya üst düzey yetkililerden oluşan özel bir heyetin gönderileceğini de doğruladı.

Öte yandan, BM'den yapılan açıklamada da İsrail tarafından Lübnan'a yönelik ''ağır saldırılardan duyulan ciddi endişe'' dile getirildi.

Annan'ın Lübnan'daki özel temsilcisi Gier Pedersen tarafından yapılan açıklamada, barışçı bir çözüm bulunması amacıyla düşmanlıklara bir son verilmesi çağrısında bulunuldu.

Fas'tan yapılan açıklamada, İsrail'in operasyonlarına son verilmesi istendi.

Fas hükümet sözcüsü Nebil Benabdallah, İsrail'in başta Lübnan'daki olmak üzere Orta Doğu'daki askeri operasyonlarına bir an önce son vermesini istediklerini kaydetti.

Bu arada, Ürdün Kralı Abdullah da İsrail saldırılarını kınadı.

Kızıldeniz kıyısındaki Akabe'de Lübnanlı milletvekili Saad Hariri'yi kabul eden Kral Abdullah, ülkenin alt yapısını ve masum sivilleri hedef alan saldırıları kınadığını belirttiği açıklamasında, İsrail'in saldırılarının durdurulması amacıyla uluslararası toplumla istişarelerini sürdüreceğini söyledi.

Hariri'nin İskenderiye'den Akabe'ye kendisinden yardım istemek için geldiğini belirten Kral Abdullah, dün akşam da Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek ile son durumu değerlendirmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title