Haberler

Amerika'dan Gelip Arapgir'de Ayin Yönetti

Amerika Kuzeydoğu Ermeni Kilisesi Dini Lideri Başpiskopos Khajag Barsamyan, Arapgir'de Ermeni Mezarlığında yapılan ayini yönetti.

Amerika Kuzeydoğu Ermeni Kilisesi Dini Lideri Başpiskopos Khajag Barsamyan, Arapgir'de Ermeni Mezarlığında yapılan ayini yönetti.

Arapgir'de yaşayıp daha sonra İstanbul'a yerleşen 20 kişi ile Amerika'da yaşayan 70 Ermeni Arapgir'e gelerek ayine katıldı. Ermeni mezarlığındaki ayine Kaymakam Ercan Turan ve Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, Müftü Turgay Papurcu, Arapgir Kültür Derneği Başkanı Turgay Akşahin, Beyoğlu Ermeni Uç Horan Kilisesi Başpapazı Müran Ayvazyan katıldı.

Kaymakam ve Belediye başkanını makamında ziyaret eden Barsamyan, yaptığı açıklamada "Hepimiz aynı Allah'a inanıyoruz. Birlikte dua etmek bizim için bir onurdur. Ben 6 yaşına kadar Arapgir'de idim. Babamın annemin dualarıyla büyüdüm" dedi.

Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu ise "Dinler insanları birleştirip Allah'a yaklaştırmak için vardır ve insanlar bunu anladığı zaman kardeş olmak zorundadır" diye konuştu.

Arapgir Ermeni Mezarlığı Onarma Komitesi tarafından Kaymakam Ercan Turan'a, Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu'na, Arapgir Kültür Derneği Başkanı Turgay Akşahin'e plaket verildi. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Haluk Cömertoğlu Ercan Turan Arapgir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title