Haberler

AK Partili Yurttaş: Yanlış Bilgi Almışım 3 Kardeşimiz Öldü

Güncelleme:

AK Partili Muzaffer Yurttaş, "Soma'da yanlış bilgi almışım. 20 kardeşimiz hastaneye getirilmiş, 3 kişi öldü ve 1'i ağır 16 yaralı var." dedi.

Manisa'nın Soma İlçesi'ndeki İmbat Maden İşletmeleri’ne ait kömür madeninde trafo patlaması nedeniyle yangın çıktı. Soma kaymakamı Mehmet Bahattin Atçı en az 200-300 işçinin madende mahsur kaldığını açıkladı. AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş Habertürk'te katıldığı ilk canlı yayında 20 kişinin öldüğünü açıklamıştı.

TEKRAR CANLI YAYINA BAĞLANDI

Vekil Yurttaş tekrar canlı yayına bağlanarak, "Soma'da meydana gelen patlama ile ilgili yanlış bilgi almışım. 20 kardeşimiz hastaneye getirilmiş bunlardan 3'ü hayatını kaybederken 1'si ağır 16 yaralı kardeşimiz var. Bilgiyi teyit ettim." dedi.

İşte AK Partili vekil Muzaffer Yurttaş'ın düzelttiği ilk açıklaması:

"BİLGİYİ KRİZ MERKEZİNDEN ALDIM"

Vekil Muzaffer Yurttaş, Soma'da maden ocağındaki yangında 20 işçinin öldüğünü, 200'e yakın kişinin yaralandığının tahmin edildiğini söyledi. Yurttaş, yaptığı açıklamada, Manisa Sağlık Müdürlüğü bünyesinde kurulan kriz merkezinden edindiği bilgiye göre, madenden dumandan zehirlenmesi ve yanıklar sonucu 3 işçinin ölü olarak çıkarıldığını bildirdi.

"TÜM HASTANELER HAZIR HALE GETİRİLDİ"

Madenden şu ana kadar hastaneye 30'a yakın kişinin hastanelere sevk edildiğini, 1'i dışında bu yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığını anlatan Yurttaş, "Madenin içinde 200'e yakın dumandan etkilenen işçi olduğunu tahmin ediyoruz. Kurtarma çalışmaları devam ediyor. Manisa, İzmir ve Balıkesir'deki tüm hastaneler hazır hale getirildi. 1 helikopter ambulans olay yerine sevk edildi."

"SORUMLUSU VARSA ORTAYA ÇIKACAK"

Bölgedeki madenlerde zaman zaman göçük ve benzeri konularda kazalar yaşandığını, madenciliğin bu tür riskleri barındırdığını, önlem alınmasına rağmen böyle olayların önüne geçilemediğini dile getiren Yurttaş, "İncelemeler yapılacaktır, sorumlusu varsa ortaya çıkarılacaktır" dedi.

KAYMAKAM AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Manisa'nın Soma İlçesi'ndeki özel bir şirkete ait kömür ocağında trafo patlaması nedeniyle yangın çıkmıştı. Ocakta yaklaşık 20 işçinin mahsur kaldığı bildirildi. Soma kaymakamı daha sonra bu sayının en az 200-300 olduğunu açıklamıştı. 

##6024853​##

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Muzaffer Yurttaş Ak Parti Soma Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İSTANBUL GENELİ: 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı? #128669 İstanbul'da 1 Mayıs'ta alternatif yollar hangileri? #128651 1 Mayıs İstanbul'da kapalı olan yollar ve alternatif güzergahlar hangisi? #9940 1 Mayıs'ta hangi yollar açık? 1 Mayıs'ta vapur seferleri olacak mı? 1 Mayıs vapur seferleri iptal edildi mi? Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128105 30 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 30 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? #9917 30 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi?
500

Yorumlar (17)

MUŞLUundefined:

utanmadan sıkılmadan ölmüş diyor bu ülkede işçinin güvenliği yok ALLAHA BIRAKIYORUM SİZLERİ

32
3
yanıtYanıtla
cinarundefined:

sayin vekilim,devletin malini kime ve nasil peskes cekilirkene yanilmiyorsunuz ama insanlarimizin hayatina gelince yanilma olabiliniyor. cok tskler.

9
6
yanıtYanıtla
AVNİ KAYA - İşçiundefined:

Muhalefet milletvekilleri verdi diye her önergeyi reddedersen böyle şeyler hep olur yurdumda. Ama ne yazık ki hep işçi ölüyor.

12
2
yanıtYanıtla
haydarundefined:

cemaattan veya muhalefetten olduğunu bilsen kardeşim demez kafir derdiniz

8
5
yanıtYanıtla
TOPRAK ATİLLAundefined:

..Yurttaş adlı vede güya bu halkı temsil eden adam..sana söylüyorum..sorumlular var ise ortaya çıkacak diyorsun..sorumluluğu önce kendinde ara..O garip canlar nasıl geriye gelecek..o ailelerin sonu ne olacak..sen mi yapacaksın yoksa bütün bunları zavallı adam..

9
3
yanıtYanıtla
emekçiundefined:

Hadi Kalkın gidin oraya o insanların ailelerini teselli edin gidenlerini geri getirin bi daha böyle bir acı yaştmayacağız deyin eyyyy sayın enerji bakanı sana sesleniyorum canım Türkiyemde neden hala maden kazaları oluyor. Eleman eksikliği mi? var yoksa sizin bu illegal çalışan işletmelere karşı bi eksikliğiniz mi? soruyorum Allah aşkına kim verecek bunun hesabını yok ama sizler cebinizi doldurmanın derdindesiniz

10
0
yanıtYanıtla
NETundefined:

İstifa eden yönetici kendini SUÇLU gören, vicdan azabı duyan, onur sahibi olan İNSAN' dır... Hesabını sormazsan, bir gün bu feleketler sizleri de bulur.

10
0
yanıtYanıtla
YURTTAŞundefined:

BİLMİYORSAN KONUŞMUCAKSIN ASLAN

9
0
yanıtYanıtla
Yeşim Taşlıundefined:

Ak partili gazeteci, Ak partili Yurttaş kara haberin yönetimine soyunmuş görünüyorlar. Kendilerine başsağlığımı dilesek, aferin mi desek, neyetleri madalya talebi ise, kömür gibi kap kara olsun mu desek, ne dersiniz?

5
3
yanıtYanıtla
İşçiundefined:

Buda sizin ayıbınız zamanında denetleseydiniz kontrolunu yapsaydınız o masum insanlar şimdi hayatta olurdunuz. Yazıkkkk Nerede seçim öncesi meydanlarda oy için bağıranlar Sizleri Alla'a havale ediyorum Başımız Sağolsun.

5
3
yanıtYanıtla
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title