Haberler

AK Parti'li Koçal'dan Hile İddiası

Ak Parti Yalova Belediye Başkanı adayı Yakup Koçal, düzenlediği basın toplantısında 63 kişinin seçmen olmadığı halde oy kullandığını öne sürerek, "Görünen o ki bir organizasyon ve bir hile çalışması yapılmış" dedi.

Ak Parti Yalova Belediye Başkanı adayı Yakup Koçal, düzenlediği basın toplantısında 63 kişinin seçmen olmadığı halde oy kullandığını öne sürerek, "Görünen o ki bir organizasyon ve bir hile çalışması yapılmış" dedi.

AK Parti Yalova Merkez İlçe Konferans Salonu'nda beraberinde İl Başkanı Mustafa Pehlivan ve Merkez İlçe Başkanı Umut Güçlü ile birlikte toplantı düzenleyen Yakup Koçal, seçimi 1 oy farkla kazandıklarını iddia etti. Seçim süreciyle ve Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) yapılan itirazla ilgili bilgi veren Koçal, "Biliyorsunuz İlçe Seçim Kurulu'na itirazlar oldu. Yapılan itirazlarda en önemlisi geçersiz sayılan oyların yeniden sayılması ve denetlenmesiyle ilgiliydi. Orada şöyle bir usul vardı, biz usulüne uygun müracaat yaptık. Geçerli olması gereken oyların 59 sandıkta sayılmasını istemiştik. CHP rastgele 60 sandığın sayılmasını talep etmişti. Neticede açılan 110 küsur sandıkta genellikle AK Parti'ye verilen oyların geçersiz sayıldığı görüldü" dedi.

Bunları delil kabul ederek geri kalan 124 sandıkta da geçersiz oyların sayılmasını İl Seçim Kurulu'ndan talep ettiklerini kaydeden Koçal, "İnancımız odur ki 124 sandık açılsaydı daha açık oyla öne geçeceğimiz yönündeydi. Sizlerin de şahit olduğu gibi psikolojik ve bir takım baskılarla İl Seçim Kurulu 124 sandığın açılmasını reddetti. Biz de bunun üzerine hem 124 sandığın açılması talebimizi YSK'ya bildirdik. İkinci bir talepte daha bulunduk. Yalova'da seçmen olmaması gereken ve seçmen olmadığından dolayı da oy vermemesi gereken insanların bir organizeyle yapılan çalışmayla oy kullandıklarını tespit ettik. Bu tespitin üzerine tam hukuksuzluk gerekçesiyle YSK'ya durumu bildirdik" diye konuştu.

Koçal, dün AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop'un imzasıyla iki başvuruyu YSK'ya bildirdiklerini de kaydederek, şöyle devam etti:

"İnşallah YSK bizim yaptığımız ilk talepteki açılmayan geçersiz oyların çok olduğu 124 sandığın açılma kararını verirse zaten biz onun sonucunda neticenin lehimizde olacağı tahminindeyiz. Neticede 63 kişi seçmen olmadığı halde oy atmış. Görünen o ki bir organizasyon ve bir hile çalışması yapılmış. Bu bizim aklımıza gelen bir şey değildi."

CHP adayı Vefa Salman, 1 oy farkla kaybettiği Belediye Başkanlığı'nın İl seçum Kurulu'na yapılan itirazın ardından 6 oy farkla kazanmıştı. - Yalova

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yüksek Seçim Kurulu Yalova Merkez Yakup Koçal Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title