Haberler

Aileleri Fındık Tarlalarında Çocukları Eğitimde

DÜZCE'nin Çilimli İlçesi'nde yaz aylarında Doğu illerinden fındık toplamak için gelen işçilerin küçük yaştaki çocukların tarladan çalıştırılmasının önüne geçerek eğitimlerinden geri kalmamaları için 7 haftalık eğitim programı başlatıldı.

DÜZCE'nin Çilimli İlçesi'nde yaz aylarında Doğu illerinden fındık toplamak için gelen işçilerin küçük yaştaki çocukların tarladan çalıştırılmasının önüne geçerek eğitimlerinden geri kalmamaları için 7 haftalık eğitim programı başlatıldı.

Her yıl yaz aylarında fındık toplamak için Doğu ve Güneydoğu'dan Karadeniz illerine gelen fındık işçilerinin küçük yaştaki çocuklarının tarladan çalıştırılmasını engelleyerek eğitimlerinden geri kalmamaları amacıyla eğitim projesi başlatıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Uluslararası Çalışma Örgütü'nün birlikte yürütmüş olduğu 'Tarımda Çocuk İşçiliğinin Sonlandırılması Model Çalışması' projesi kapsamında yaşları 5-15 arasında değişen 179 çocuk Çilimli Anaokulu'nda eğitim programına alındı. Okulların açıldığı tarihlerde ailelerin bölgede olması nedeniyle derslerinden geri kalan öğrenciler 7 haftalık eğitim programıyla eksikliklerini gideriyorlar. Eğitimlerini sürdüren çocuklar çeşitli aktivitelerle oyunlar oynayarak neşeli zaman geçiriyor. Öğrencilerin eğitim programı sayesinde tarladan çalıştırılmasının önüne geçilerek derslerinden geri kalmalarının önlendiğini belirten Edebiyat Öğretmeni Sadegül Yeşilyurt, şöyle dedi:

"Bu proje Türkiye'de fındık üretiminde ilk sıralarda yer alan Ordu ilinde 2013 yılında başladı. Daha sonra Çilimli Kaymakamlığı'da projeye dahil olarak her yıl başarısını arttırdı. Proje, mevsimlik tarım işi için bulundukları bölgelerden Mart, Nisan aylarında göç etmek zorunda kalan, Ekim, Kasım aylarında memleketlerine dönen ailelerin çocuklarına yöneliktir. Bu süreçte 4 aylık örgün eğitimlerden mahrum kalan öğrencilerin 7 haftalık yaygın eğitimle eksiklikleri giderilmeye çalışılıyor. Aynı zamanda asıl hedef 7 haftalık eğitimle çocukların çalışmalarının önüne geçmek. Çilimli'de Ağustos ayında fındık toplamak için gelen aileler, çocuklarını fındık tarımında çalıştırmayıp proje kapsamında verilen eğitimlere gönderiyorlar. Böylece çocuklar daha mutlu ve başarılı bir şekilde geleceğe hazırlanıyorlar."

Şanlıurfa'dan geldiklerini söyleyen çocuklar ise, "Burada çok mutluyuz. Hem spor yapıyoruz hem de memlekete gittiğimiz zaman derslerden geri kalmıyoruz. Düzce'yi çok seviyoruz. İnşallah seneye de buraya geliriz" diye konuştu. - Zce

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Karadeniz Çilimli Düzce Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amedspor - Menemenspor CANLI İZLE! Amedspor - Menemenspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Etimesgut Bld. - İnegölspor maçı CANLI İZLE! Etimesgut Bld. - İnegölspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Derince Bld. - Denizlispor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Derince Bld. - Denizlispor maçı nereden izlenir? Bursaspor - Vanspor maçı CANLI İZLE! Bursaspor - Vanspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Ekmeğe zam var mı? Ekmeğe zam gelecek mi, kaç TL olacak? Lovely Runner 9. bölüm ne zaman? Lovely Runner 9. bölüm yayınlandı mı? YENİŞEHİR ARNAVUTKÖY KURA ÇEKİMİ CANLI: THY Emlak Konut Yenişehir evleri Arnavutköy kura çekimi nereden izlenir? İstanbul - Sivas yüksek hızlı tren açıldı mı? İstanbul - Sivas YHT başladı mı, kaç saat sürüyor? Cumartesi günü kargolar açık mı? Cumartesi günü kargolar saat kaça kadar açık, dağıtım yapıyor mu 2024? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü (Yarın) noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Hangi surede iki besmele vardır? Hangi surede iki besmele geçmektedir? 4 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 4 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 4 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? OKULLAR NE ZAMAN KAPANACAK? (SAYAÇ)? 4 Mayıs Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title