Haberler

Ahilik Haftası

AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, yayımladığı mesajla Ahilik Haftası'nı kutladı.

AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, yayımladığı mesajla Ahilik Haftası'nı kutladı.

Özçelik, Ahilik Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajda, ahilik kurumunun toplumdaki birlik, beraberlik, yardımlaşma ve dayanışma gibi özellikleri en güzel şekilde hayata geçirerek, bölge coğrafyası üzerinde farklı medeniyet ve uygarlıkların oluşmasına katkıda bulunduğunu belirtti.

Ahiliğin, Hazreti Muhammed'in sünnetine dayanan, tasavvufi boyutları olan bir yaşam biçimi olduğuna işaret eden Özçelik, şunları kaydetti:

"Toplumsal uzlaşıyı esas alarak Anadolu'ya asırlardır ışık saçan ahilik, ortaya koyduğu prensiplerle de milletimizin bu topraklar üzerinde huzur ve barış içerisinde yaşamasını sağlamıştır. Büyük bilge Ahi Evran'ın 'elini, belini, dilini, gözünü kapalı; alnını, kalbini, kapını ve sofranı açık tut' sözü, esnaf ve lonca teşkilatına sürekli ilham vermiştir."

Özçelik, artık maddi kazançların pek çok manevi değerin önünde tutulduğunu dile getirerek, ahilerin anlayış ve düşünce biçiminin, aynı zamanda sosyal yardımlaşma ve dayanışma anlayışının da temelini oluşturduğunu belirtti.

Kaynak: AA / Güncel

Bayram Özçelik Ahilik Haftası AK Parti Burdur Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title