Haberler

Afrika'da 10 Ülkenin Gsm'den Elde Ettiği Gelir

Gelişmekte olan 10 Afrika ülkesi 2013 yılında GSM'den 10 milyar dolar civarında gelir elde etti.

Gelişmekte olan 10 Afrika ülkesinin 2013 yılında GSM'den elde ettiği gelirin 10 milyar dolar civarında olduğu açıklandı.

Arap Ticaret Danışmanları Müessesesi'nin yayınladığı rapora göre, gelişmekte olan Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Etiyopya, Gana, Fildişi Sahili, Madagaskar, Mozambik, Senegal, Tanzanya, Zambiya ve Zimbabve'nin içinde yer aldığı 10 ülkede cep telefonu hizmetleri üzerinden elde edilen gelirin 10 milyar dolar civarında olduğu belirtildi.

Söz konusu ülkelerde 2018 yılına gelindiğinde cep telefonu kullanan sayısının 81 milyon olmasının beklendiği belirtilen raporda, 2009 ile 2013 yılları arasında Afrika'daki GSM piyasasının yüzde 21 büyüdüğü ve kullanıcı sayısının 2018 yılına kadar ortalama yüzde 9 civarında artmasının beklendiği ifade edildi.

Raporda ayrıca 2018 yılına kadar GSM hizmetlerinden elde edilen gelirlerin yıllık yüzde 5 oranında aratarak devam etmesinin hedeflendiği vurgulandı.

Arap Ticaret Danışmanları Müessesesi, Ürdün Arap Yatırım Bankası Grubu içerisinde 19 Arap ülkesinde ve dünyanın farklı bölgelerinde yürüttüğü faaliyetlerle araştırma ve danışmanlık hizmeti veriyor. - Kahire

Kaynak: AA / Güncel

Demokratik Kongo Cumhuriyeti Etiyopya Afrika Gsm Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title