Haberler

Adıyamanspor Mendil Açtı

İkinci Lig Beyaz Grup'ta Mücadele Veren ve Topladığı 13 Puanla 18 Takımlı Ligde 18. Sırada Bulunan Adıyamanspor, Ekonomik Sıkıntılar Nedeniyle Zor Günler Geçiyor.

İKİNCİ Lig Beyaz Grup'ta mücadele veren ve topladığı 13 puanla 18 takımlı ligde 18. sırada bulunan Adıyaman spor, ekonomik sıkıntılar nedeniyle zor günler geçiyor. 4 aydır kimseye para ödenmeyen Adıyaman spor'da kulüp başkanı Növfel Bozdoğan, şehirden yardım göremedikleri için futbolcularıyla birlikte cami önünde dilenecek duruma geldiklerini söyledi. Bir aydır paraları olmadığı için borçları nedeniyle alışveriş yapamadıklarını, tesislerde bulunan serada yetişen sebzeler ve besledikleri hindileri keserek yediklerini söyleyen başkan ve futbolcular, önlerine mendil açarak gazetecilere poz verip, "Eğer bize sahip çıkılmazsa, bu mendilleri önümüzdeki cuma günü Ulu Camii önünde açarak halktan para dileneceğiz" dedi. Futbolcular ise çözüm bulunamadığı taktirde gelecek hafta yapılacak Akçaabat Sebat spor maçında sahaya çıkmayacaklarını söyledi.

Maliye borçları nedeniyle Spor-Toto ve İddaa gelirlerine el konulmasının ardından ekonomik darboğaza giren Adıyaman spor, halkın destek vermemesi, bankaya olan kredi borçları nedeniyle sıkıntılı günler geçiriyor. Deplasmanlara zorluklarla giden ve marketlerin bile artık kulübe borç karşılığı malzeme vermemesi sonunda sarı-yeşilli ekibi isyan ettirdi. 4 aydır futbolcuların tek kuruş para almadığı Adıyaman spor'a kaynak bulunamaması üzerine başkan ve futbolcular cami önünde dilenme kararı aldı.

MENDİL AÇIP PROVA YAPTILAR

Kulüp Başkanı Növfel Bozdoğan futbolcularla birlikte, Adıyaman spor Tesisleri'nde, önlerine mendil açarak yaşadıkları sıkıntıları gündeme getirmek için halka son kez çağrı yaptı. Önlerine açılan mendilin gelecek cuma günü cami önünde dilenmenin provası olduğunu söyleyen Başkan Növfel Bozdoğan, "Artık bıçak kemiğe dayandı. Kimse tek kuruş yardım etmiyor. Bizim de gücümüz tükendi. ya bize sahip çıkarlar, ya da gelecek cuma bu mendilleri cami önünde açmak zorunda kalacağız" dedi.

MARKET ALIŞVERİŞİ KESTİ

9 yıldır başkanlık yaptığı Adıyaman spor'un, bölgesel lig uygulamasının kaldırılması ve gelirlerine Maliye borçları nedeniyle el konulmasıyla kötü günler yaşamaya başladığını söyleyen Başkan Bozdoğan, "Kıt kanaat kaynaklarla 9 yıldır elimizden gelen çabayı gösterip buralara geldik. Ancak, bu sezon büyük sıkıntılar yaşıyoruz ve kimseden yardım alamıyoruz. Futbolcularımın 15 maç başı primlerini ödeyemedik, bankalara ve birçok kesime borcumuz var. O kadar çok sıkıntı yaşamaya başladık ki; son bir aydır alışveriş yaptığımız market iaşeyi kesti. Marketten alışveriş yapamaz duruma geldik. Dostlarımızdan aldığımız borçları da ödeyemeyince, son günlerde tesislerimizdeki küçük serada yetişen sebzeleri yiyip, burada yetiştirdiğimiz hindileri keserek futbolcuları beslemeye başladık. Artık bu kötü gidişe dur demekten başka çaremiz kalmadı" diye konuştu.

CAMİ ÖNÜNDE DİLENECEĞİZ

Kentin Valisi, Belediye Başkanı ve diğer ilgilileri ile görüşmelerine rağmen destek alamadıklarını da ifade eden Bozdoğan, şunları söyledi:

"Bıçak kemiğe dayandığı için artık sesimizi yükselterek çağrı yapıyoruz. Çünkü çaresiz kaldık. Türkiye'nin bir çok şehrinde futbol kulüplerine belediyeler ciddi destekler veriyor. Fakat burada Adıyaman'da belediyelerden ve diğer kuruluşlardan yardım göremiyoruz. Bir şehrin tanıtımı, kalkınmasının spor ile olduğunu herkes biliyor. Ancak, biz artık şehrin tanıtımından öte, futbolcularımızı maça çıkarmak için dil dökmeye başladık. Ben de bu kulübe elimden geleni yaptım. Bu saatten sonra yapacağım sadece dilenmektir. Futbolcularıma da bunu açık açık söyledim. Pazar günü Alanya ile yapacağımız maçın ardından destek bulamazsak, önümüzdeki cuma günü Adıyaman Ulu Camii önüne gideceğim ve futbolcularımla birlikte mendil açıp dileneceğim. Bu bizim hoşumuza gitmiyor ama mecburen yapacağız, bizi bu hale düşürenler utansın."

FUTBOLCULAR SEBAT MAÇINA ÇIKMAYACAK

Kulüp Başkanı Bozdoğan gibi yaşadıkları sıkıntıları anlatan futbolcular ise, 4 aydır para alamadıklarını ifade ederek, kendilerinin de borçlarını ödeyemediklerini söyledi. Adıyamanlıların kendilerine destek olmasını isteyen futbolcular, "O kadar kötü durumdayız ki; bazen öne geçtiğimiz maçlarda bile maddi sıkıntılar ister istemez aklımıza geliyor ve konsantrasyonumuzu olumsuz etkiliyor. Tabi bu durum skora yansıyor ve mağlup oluyoruz. Ekonomik açıdan rahat olursak ligdeki sıralamayı da değiştirebiliriz. Ama bizler de bu işten ekmek parası kazanan insanlarız. Her futbolcunun şu an kulüpten 30-40 bin lira alacağı var. Başkanımız Alanya maçına çıkmamızı istedi. Onun için çıkacağız ve cuma günü destek verilmezse cami önüne gidip dileneceğiz. Eğer yine sonuç alamazsak önümüzdeki hafta oynayacağımız Sebat maçında sahaya çıkmayacağız" dediler.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

İstanbul'da pastanede silahlı çatışma: 3 ölü, 5 yaralı

İstanbul'da pastanede silahlı çatışma: 3 ölü, 5 yaralı

O anlar kamerada! Okuldaki mezuniyet kutlamasında helyum gazlı balon patladı

O anlar kamerada! Okuldaki mezuniyet kutlamasında helyum gazlı balon patladı

Bakan Şimşek: Vergi kaçakçılarını ihbar edenlere ikramiye

Bakan Şimşek: Vergi kaçakçılarını ihbar edenlere ikramiye

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title