Haberler

Adana Tiyatro Festivali

Sabancı Vakfı, Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları işbirliğiyle düzenlenen 15.Devlet Tiyatroları-Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali, yerli ve yabancı tiyatro topluluklarının oyunlarını sanatseverlerle buluşturuyor.

Sabancı Vakfı, Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları işbirliğiyle düzenlenen 15. Devlet Tiyatroları-Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali, yerli ve yabancı tiyatro topluluklarının oyunlarını sanatseverlerle buluşturuyor.

Üsküp Milli Kurum Türk Tiyatrosu "Bütün Oğullarım" ile çağdaş bir aile dramını sahneye taşıyacak. Ünlü Amerikalı yazar Arthur Miller'ın İkinci Dünya Savaşı sonrasında kaleme aldığı klasik eseri "Bütün Oğullarım", Keller ailesi ilişkileri çerçevesinde "Amerikan Rüyasının" kritiğini yapıyor. Oyun, insanların mutluluğu ve hayatı pahasına maddi başarıları teşvik eden toplumsal düzende Keller ailesinin ahlaki değerleri hiç saymasını konu ediyor.

Türkiye'nin en genç yazarlarından Fehime Seven'in yaşanmış bir olaydan yola çıkarak yazdığı "Türkiye Kayası", İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları tarafından sahneleniyor. Oyun, Bulgaristan'dan Türkiye'ye göç etmek zorunda kalan bir ailenin öyküsünü anlatıyor.

Trabzon Devlet Tiyatrosu'nun sahneye koyduğu "Ben Feuerbach" uzun süre ruh ve sinir hastalıkları hastanesinde yattıktan sonra tedavi olan ve bir tiyatronun seçmelerine katılan bir oyuncuyu konu alıyor. Tek perdelik oyunda, TV dizilerinden tanıdığımız Hakan Meriçliler rol alıyor.

GENÇ TİYATROCULAR FUAYE SAHNE'DE

Adana Tiyatro Festivali, üçüncü haftasında genç tiyatro topluluklarını da ağırlıyor. Ankara Devlet Tiyatrosu, "Euridice'nin Elleri", Emek Sahnesi "Kırmızı Yorgunları", İzmit Şehir Tiyatroları "İtirafçı Yürek", İstanbul Büyükşehir Belediyesi Tiyatroları "Mesut İnsanlar Fotoğrafhanesi" ve Semaver Kumpanya "Metot" adlı oyunlarını tiyatro severlerle buluşturacak. Oyunlar, Adana Fuaye Sahne'de sergilenecek.

Adana Tiyatro Festivali'nde bu hafta çocuklara yönelik bir oyun da yer alıyor. Ankara Devlet Tiyatrosu tarafından sahnelenen "Pal Sokağı Çocukları", oyun oynadıkları sokak için birbiriyle mücadeleye giren iki çocuk çetesinin hikayesini konu alıyor. Macaristan'dan çıkıp tüm dünya çocuklarına ulaşan oyun, çocuklara dostluk, vatan sevgisi ve bağlılık üzerine kurulu eğlenceli ve keyifli bir hikaye ile buluşturuyor.

Atölye çalışmaları kapsamında ise Ali Meriç yönetiminde "Geleneksel Türk Tiyatrosunda Gölge Oyunu" adlı atölye gerçekleştirilecek.

Dünyada "Kara Tiyatroyu" ilk kez gerçekleştiren grup olma özelliğini taşıyan Çek Cumhuriyeti'nden Srnec Black Tiyatrosu, Adana'dan önce festival kapsamında İstanbul'da sahne alacak. 18 Nisan'da Sabancı Üniversitesi Gösteri Merkezinde sahneye çıkacak olan topluluk, "Seçkiler" adlı oyunuyla izleyicilere farklı bir deneyim yaşatacak. Topluluk, 22-23 Nisan tarihlerinde Adanalı tiyatro severlerle buluşacak. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Devlet Tiyatroları Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title