Haberler

Acemi Askerler Yemin Etti

- Atatürk Spor Salonu'ndaki törenden detaylar İstiklal Marşı'nın okunması Vali Necmeddin Kılıç'ın askerlere hediye vermesi Yemin töreninden detaylar Askerlerin aileleriyle buluşması Çorum'da, temel eğitimlerini tamamlayan 367. kısa dönem 40 jandarma er, törenle yemin etti.

- Atatürk Spor Salonu'ndaki törenden detaylar

İstiklal Marşı'nın okunması

Vali Necmeddin Kılıç'ın askerlere hediye vermesi

Yemin töreninden detaylar

Askerlerin aileleriyle buluşması

Çorum'da, temel eğitimlerini tamamlayan 367. kısa dönem 40 jandarma er, törenle yemin etti.

Atatürk Spor Salonu'ndaki tören, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Temel eğitimlerini tamamlayan 40 asker, Türk bayrağı ve silahların bulunduğu masalara ve arkadaşlarına sarılarak yemin etti. Ardından birliğe ilk katılan askerlere çeşitli ödüller verildi.

Törende konuşan Vali Necmeddin Kılıç, Şırnak'taki helikopter kazası ile Diyarbakır'daki çatışmada şehit olan askerler için başsağlığı diledi.

Türk milletinin askerliğe verdiği öneme değinen Kılıç, "Bugün ordumuza kattığımız onlarca yiğidimizin yemin törenini icra ediyoruz. Biz doğuştan askeriz, son nefese kadar askeriz. Biz bir millet olarak tezkere kabul etmeyen askerleriz." ifadesini kullandı.

İl Jandarma Komutan Vekili Jandarma Albay Necip Çarıkçıoğlu ise vatani görevlerini yapmak için yurdun çeşitli yerlerinden gelen gençlerin kışlada ilk günden itibaren birbirleriyle bütünleştiklerini söyledi.

Çocuklarını yalnız bırakmayan ailelere de teşekkür eden Çarıkçıoğlu, "Ne mutlu sizlere ki gözü vatan sevgisinden başka hiçbir şey görmeyen böyle yiğit evlatlar yetiştirdiniz. Evlatlarınızla gurur duyabilirsiniz." dedi.

Törenin ardından askerler, aileleriyle bir araya gelerek hasret giderdi. Bazı asker yakınlarının gözyaşlarını tutamadıkları gözlendi.

Çorum Belediyesi Mehteran Takımı'nın konseriyle sona eren törene Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül ile askeri yetkililer katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Necmeddin Kılıç Çorum Politika Güncel Haberler

title