Haberler

ABD ile AB arasındaki serbest ticaret anlaşması görüşmeleri -

ABD ve AB, Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı (TTIP) anlaşmasının bu yılki son müzakerelerini tamamladı.

ABD ve AB, Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı (TTIP) anlaşmasının bu yılki son müzakerelerini tamamladı.

ABD ile AB arasında TTIP anlaşmasına yönelik ABD'nin başkenti Washington'da hafta başında başlayan müzakerelerin üçüncü turu bugün sona erdi. ABD'nin başmüzakerecesi Dan Mullaney ve AB Başmüzakerecisi Ignacio Garcia-Bercero görüşmelerin son gününde ortak basın toplantısı düzenledi.

ABD ve AB, 2014 yılı sonuna kadar iki taraf arasında kapsayıcı bir ticaret anlaşmasına ulaşmayı amaçlıyor. Mullaney, her iki tarafın da bu amaca ulaşmak için çaba gösterdiğini belirterek, gelecek yılın planlamasının önemine işaret etti. Dördüncü tur görüşmelerinin ne zaman yapılacağına dair Ocakta bir toplantı gerçekleştireceklerini kaydeden Mullaney, gelecek yıl erken bir tarihte yeni tur görüşmeleri yapma niyetinde olduklarını belirtti. Mullaney, bugün sona eren görüşmelerin olumlu geçtiğini, tüm sektörleri ilgilendiren konuların ele alındığını kaydetti.

AB başmüzakerecisi Ignacio Garcia-Bercero da görüşmelerin verimli olduğunu belirterek, "Memnun olabiliriz. Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı'na doğru yol almaya devam ediyoruz" diye konuştu. Garcia-Bercero, üçüncü tur görüşmeleri sırasında sektör temsilcilerini bilgilendirmek için çarşamba günü yapılan toplantıda çeşitli sektör temsilcilerinin yönelttikleri birçok konunun öneminin farkında olduklarını kaydetti. Herkesi memnun edecek, kapsayıcı bir anlaşma için çabaladıklarına vurgu yapan Garcia-Bercero, "Anlaşmayı doğru bir şekilde yapmak için kararlıyız" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Washington Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title